Serum Lastiği, Şırıngayla Ahşaptan İş Makinesi Yaptı

Keban Atatürk ilkokulu 3. sınıf öğrencisi Kadir Kaya, şırınga, serum hortumu kullanarak ahşaptan iş makinesi kepçe yaptı.

Kaya, fen bilimleri dersinde öğretmeni tarafından verilen deney etkinlikleri haftası kapsamında, farklı deneyleri ile katılan 23 öğrenci arasından ahşap tahta, 10 şırınga, silikon tabancası, doktorların dil çubuğu, serum hortumu kullanarak, çevreci, temiz enerji ile çalışan iş makinesi kepçe yaparak okulunda katıldığı sergide birinci oldu.

Kaya, yaptığı açıklamada, öğretmeninin fen bilimleri dersinde okulda yapılacak sergi için materyal yada deney ile yapacakları bir etkinlikle katılmalarını istediğini söyledi.

Kendisinin de kafasında tasarladığı ve merakımın da olduğu kepçe ve vinçlerle ilgili bir şey yapma isteği olduğunu belirterek, 'Bu kepçeyi ahşap tahta, 10 şırınga, silikon tabancası, doktorların dil çubuğu, serum hortumu ve su basıncını kullanarak kepçe yaptım.' dedi.

Sınıf öğretmeni Ekrem Cengiz Akdeniz de, 'Öğrencimle gurur duydum. Kadir İlerleyen yıllarda robotik kodlama kullanarak telefonla çalışan vinç ve kepçe yapmayı düşünüyor.' diye konuştu.

Kaynak: AA