Gasp Zanlıları Adliyeye Sevk Edildi

Banka şubelerinden çıkan kişileri takip ederek gasbettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 13 kişi adliyeye sevk edildi.

İstanbul'da banka şubelerinden çıkan kişileri takip ederek silah tehdidiyle yaklaşık 850 bin lira gasbettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 13 kişi adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, 2 Nisan'da Beylikdüzü'de bir banka şubesinden para çektikten sonra yolda yürüyen Ömer Ekşioğlu, yüzü maskeli ve silahlı kişilerce gasbedildi. Elindeki para çantasını vermek istemeyen Ekşioğlu, şüpheli kişilerce tabancayla bacağından vurularak yaralandı. Çantayı gasbeden kişiler, otomobille olay yerinden kaçtı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili çalışma başlattı.

Banka şubesi ve çevredeki güvenlik kamera görüntülerini inceleyen ekipler, Ekşioğlu'nun bankadan para çekerken takım elbiseli bir kişi tarafından takip edildiğini ve dışarıdaki kişilere telefonla haber verdiğini tespit etti. Şüphelilerin kullandığı otomobilin plakasını belirleyen ekipler, şüphelilerin sahte plaka kullandığını belirledi.

Polis, şüphelilerin aynı yöntemle 23 gasp olayı gerçekleştirdiklerini tespit etti. Teknik ve fiziki takibin ardından 13 Nisan'da Bahçelievler, Beylikdüzü, Üsküdar ve Güngören'de 13 adrese eş zamanlı baskın düzenledi.

Operasyonda gasp şüphelilerinin lideri olduğu öne sürülen Ömer T. (38) ile banka şubelerinde para çeken kişileri takip ettiği iddia edilen Hüseyin A'nın (42) da aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda şüphelilerin kullandığı 4 çalıntı otomobil, çok sayıda sahte plaka ile 2 tabanca ele geçirildi.

Şüphelilerin güvenlik kameralarına yansıyan gasp görüntüleri basına dağıtıldı. Görüntülerde şüphelilerin Bahçelievler'de bir banka şubesinden çıkan Yağmur K'yı takip ettikleri ve otomobille evinin otoparkına girdiği sırada silahla tehdit ederek gasbettikleri an ile Başakşehir'de de gasbetmeye çalıştıkları bir kişinin peşinden koştukları, para çantasını almaya çalışırken paraların yere saçıldığı görüntüler görüldü.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 13 şüpheli adliyeye sevk edildi.
Kaynak: AA