SAÜ'den Kısa Kısa

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) '21 Gün 37 Derece İş Topluluğu' tarafından 'SAÜ Speaks' adlı etkinlik düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan SAÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Metin Timuçin, dil farkındalığına dikkati çekerek, dünyanın gözle görüldüğü kadar kelimelerle de görülmesi gerektiğini belirtti.

Öğrenimin ancak dil farkındalığının yaşamda etkin kılınmasıyla gerçekleşeceğini vurgulayan Timuçin, konuşmasının ardından öğrencilerden gelen soruları cevapladı.

- Hz. Muhammed Örnek İnsan

SAÜ Teknoloji Fakültesi tarafından düzenlenen 'Hz. Muhammed Örnek İnsan' adlı konferansta konuşan SAÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulvahit İmamoğlu, Hz. Muhammed'in güzel ahlakını anlatmak için O'nun hayatından örnekler verdi.

İmamoğlu, düşüncede, sözde ve fiilde doğru olunması gerektiğini belirterek, 'Düşüncede doğru olabilmemiz için altyapı olması lazım. İnsan zihni algıladıklarıyla hareket eder. Söz düşüncenin dil ile dışarı aktarımıdır. Ağız ve dil düşüncenin kapısıdır. Düşünmüyorsak kulaktan duyma bilgileri aktarırız. Muhakeme etmeden konuşuyoruz ve sıkıntı yaşıyoruz. Düşünce doğruysa, doğruyu söylüyorsanız o zaman bu fiile de yansır. Bu üçü bir arada doğru olursa samimisiniz demektir.' dedi.

- Bilgisayar ve Bilişim Kampı

SAÜ Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi'nce 'Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Kampı' düzenledi.

Altı öğrenci topluluğunun katıldığı kampta yaklaşık 300 katılımcı ağırlandı.

Kampta 2 gün boyunca farklı konular ele alındı. Öğrencilere çeşitli konularda eğitimler verildi. Kamp sonunda katılımcılar sertifikalarını aldı.

- Tıbbi Sekreterlere İletişim Becerileri Eğitimi

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH), sağlık turizmini iyileştirme ve hasta memnuniyetini artırmaya yönelik tıbbi sekreterlere 'Temel İletişim Becerileri' semineri düzenledi.

Tıbbi sekreterlere konusunda uzman katılımcılar tarafından 'Genel İletişim Teknikleri', 'Beden Dili', 'Örgütsel İletişim', 'Kurum Kültürü' ve 'Hasta Psikolojisi' eğitimi verildi.

- Akif Hasan Kaya okurlarıyla buluştu

Akif Hasan Kaya Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında okurlarıyla buluştu.

Bütün sanat dallarının edebiyatla bağlantılı olduğuna dikkat çeken Kaya, 'Elinizde bir metin olmalı ki reklamcı bu metin üzerinden reklamını çekebilsin. Sinemacı filmini bu metin üzerinden yapabilsin. Tiyatrocu oyununu bu metin üzerinden sahneleyebilsin. Her şeyin temelinde edebiyat yatmakta. Dolayısıyla bu anlamda edebiyatı ihmal etmeyin.' ifadelerini kullandı.

Kaya söyleşinin ardından kitaplarını okuyucuları için imzaladı.

- 15 Temmuz Şehitleri Futbol Turnuvası

Hendek Kaymakamı Orhan Burhan’ın başlama vuruşunu yaptığı turnuvayı, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, İlçe Spor Müdürü Süleyman Akıcı ve vatandaşlar izledi.

Geleneksel kaymakamlık turnuvasını bu yıl 15 Temmuz şehitlerine atfettiklerini belirten Burhan, 'Turnuvanın dostça ve kardeşçe geçmesini temenni ediyorum. Bu turnuva kazanmanın ötesinde farklı bir anlam ifade ediyor. Bu anlam ve önemin farkında olarak tüm katılımcıların müsabakalarda mücadele edeceğine inanıyorum. Dostluk kazansın, hayırlı olsun.' dedi.

Turnuvanın ilk maçı SASKİ ve Karayolları arasında oynandı. SASKİ maçı 4-0’lık sonuçla kazandı.

Kaynak: AA