İzmir'deki Bombalı Eylemlerin Davası

AK Parti Karşıyaka ilçe binası, MHP Çamdibi irtibat bürosu ile Çamdibi Polis Merkezi Amirliğine bombalı saldırı düzenleyen ve Buca'da polisle girdiği çatışma sonucu yakalanan yasa dışı MLKP örgütü üyesi sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

AK Parti Karşıyaka ilçe binası, MHP Çamdibi irtibat bürosu ile Çamdibi Polis Merkezi Amirliğine bombalı saldırıda bulduğu iddiasıyla tutuklanan terör örgütü MLKP üyesi Deniz Aytaç'ın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Aytaç ile taraf avukatları katıldı.

Mahkeme başkanı, sanık Aytaç'ın kiraladığı evde bulunan uzun namlulu silah ve bomba yapımında kullanılan malzemeyle ilgili açılan davayla mevcut davanın birleştirildiğini söyledi.

Sanık Deniz Aytaç, birleştirilen dosyayla ilgili savunma yapmayacağını ifade etti.

Tutuklu sanık Aytaç'a evini kiralayan tanık Saniye Bakır, 'Bir erkek bir kız öğrenci olduklarını, burayı kiralamak istediklerini söylediler. Yaklaşık 2 ay kadar oturdular, gittiler. Daha sonra buraya gelen kişilerin yakalandığını öğrendim. Daha sonra polisler geldiler.' dedi.

Tanık Bakır, sorulması üzerine Aytaç'ın evini kiralayan kişi olduğunu bildirdi.

Bakır'ın kızı Birgül Altuntaş ise babasına ait 1+1 evi 2015 yılında okul kapandıktan sonra 'Biz kuzeniz, öğrenciyiz' diyen 2 kişinin kiraladığını vurguladı.

Yaklaşık 4 ay sonra başka bir kişinin evi kiralamak istediğini, babasının camı kırarak evi gösterdiğini belirten Altunbaş, 'İçeride silah gördük. Mavi çöp torbasının içerisinde de beyaz toz gördük. Bulgur tanesi iriliğindeydi. Babam daha sonra polisi aradı.' diye konuştu.

Sanıkla yüzleştirilen Altuntaş, 'Evi kiralayan kişi huzurda bulunan sanıktır. Kendisini Ali Haydar olarak tanıtmıştı.' ifadesini kullandı.

Sanık avukatı İmdat Ataş, tahliye talebinde bulundu ayrıca evde yapılan aramalara ilişkin ham görüntülerin istenilmesini talep etti.

Mahkeme Başkanı, dosyadaki eksiklerin tamamlanmasına ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

Geçen yıl, önce AK Parti Karşıyaka ilçe binasına, ardından MHP Çamdibi irtibat bürosu ve Çamdibi Polis Merkezi Amirliğine konulan bombalar hasara neden olmuştu.

Daha sonra Buca'da devriye görevi yapan polis ekibine silahla ateş edilmiş, polis memurları aracın camlarının kırması sonucu yaralanmış, saldırganlardan Deniz Aytaç elindeki poşette dipçiksiz otomatik silah, bir tabanca ve el bombasıyla yakalanmış, suç ortağı olduğu tespit edilen saldırgan ise kaçmıştı.

Deniz Aytaç'ın AK Parti Karşıyaka ilçe binası, Çamdibi Polis Merkez Amirliği ve MHP Çamdibi irtibat bürosunun bombalanması eylemlerini gerçekleştiren terör örgütü MLKP örgütü üyesi olduğu ortaya çıkmış, emniyet, savcılık ve Sulh Ceza Hakimliğinde susma hakkını kullanan zanlı tutuklanmıştı.

Kaynak: AA