İlkokulda Kumun Üzerine Bir Resim Çizdi Ve Hayatı Değişti

Eskişehir’de yaşayan 83 yaşındaki Ahmet Er, ilkokulda kum üzerine çizerek başladığı resim sanatını 70 yıldır sürdürüyor ve eserlerini motosikleti ile köy köy dolaşarak sergiliyor.

İlkokulda Kumun Üzerine Bir Resim Çizdi Ve Hayatı Değişti
Seyitgazili olan Ahmet Er, önceleri amatör olarak başladığı resim sanatına kısa bir süre sonra adeta kendini adadığını anlattı. Kum üzerinde başlayan, kara kalem ile devam eden Er, ardından yağlı boya ile çalışmalarını sürdürdü. 70 yılı aşkın süredir resim çizdiğini ifade eden Er, “Gezdiğim yerlerin fotoğraflarını çekiyorum. Ev içerisinde bulunan atölyemde çektiğim fotoğrafları inceler, o fotoğrafları yağlı boya ile resmederim. Daha çok manzara resimleri çiziyorum. Eskiden gördüğüm tatlı çileleri, eski yaşantıları da resmediyorum. Geçmişi resmederek geleceğe taşıyorum” dedi.

İlkokuldayken kara kalem çalışmaları yapmaya başladığını belirten Er, “İlkokulu bitirdikten sonra kendimi geliştirerek, yağlı boya resimleri çizmeye başladım. Çizdiğim resimleri esnaflara, köylülere satarak geçimimi sağlamaya çalışırdım. 70 yılı aşkın süredir resim çiziyorum. Biz dersteyken yağmur yağdı. Yağmurda beraberinde kum getirdi. Kumu görünce elime geçirdiğim çubukla resim yaptım. Sonra biri gördü ve çok beğendi ve ’İstediğim bir resmi yapabilir misin?’ dedi.

Ben de ’Yapabilirim’ dedim. Beni evine davet etti. Gittik. Def getirerek, ’Bunun üzerine benim istediğim gibi bir resim yapmanı istiyorum’ dedi.

Ben de onun istediği gibi bir köy manzarasının resmini çizdim. Çok hoşuna gitti. Resim karşılığında para verdi. Ben de yaptığım resimleri bundan sonra satabileceğimi ve bir gelir kaynağı elde edebileceğimi düşündüm. Ömrümün sonuna kadar resim çizmeye devam edeceğim. Bir motosiklet aldım. Hafta sonları motorumla geziyor ve hoşuma giden manzaraları fotoğraflıyorum. Daha sonra yağlı boya ile resmediyorum. Resimlerimle köy köy geziyorum. Köylerdeki birçok evde resimlerim var. Motorumla köy köy gezerek resimlerimi sergileyip, satışa sunuyorum. Kimi zaman ise bazı vatandaşlara hediye ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ahmet Er’in ESPARK’taki resim sergisini gezenler arasında bulunan ve bir senedir kendisinin de bu sanatla ilgilendiğini anlatan üniversite mezunu Melike Yanbastıoğlu, “Gerçekten ben Ahmet amcaya çok imrendim. Özgüven sahibi. Girişken. Hepimiz çok seviyoruz onu. Çok güzel bir iş yapıyor. Takdir ediyorum. Bunu yapmak çok zor. Köy köy dolaşıp resimlerini tanıtıyor” şeklinde konuştu.

6 aydır resim yapan 45 yaşındaki Gamze Erol, “İnanılmaz bir pozitif enerjisi var. Doğa resimleri çiziyor. 83 yaşında gibi değil. Daha genç duruyor. Hayat dolu. Ahmet amcayı seviyoruz. Resimleri de çok güzel. Büyük cesaret. Takdir edilmesi gerekiyor” diye belirtti.

Emekli öğretmen Erhan Özyar ise, “Ahmet amcayı tanıdıktan sonra resim çizmeye başladım. Ahmet amca köy figürlerini hayvan figürlerini çok iyi yapıyor. Motoruyla resimlerini her yere götürmeye gayret ediyor. Resme odaklanıyor. Çizerken başka hiçbir işle ilgilenmiyor. Kimseyi duymuyor. Çok iyi motive oluyor. Öyle bir aşk” diyerek Ahmet amcanın resme olan ilgisini aşk olarak nitelendirdi.
Kaynak: İHA