Bozüyük Eğitiminde Başarı Çıtası Yükseliyor

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk kez oluşturulan “Bozüyük Eğitiminde Kaliteyi İyileştirme Projesi (BEKİP)“ kapsamında öğrencilerin akademik başarılarını artırıcı çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Bozüyük Eğitiminde Başarı Çıtası Yükseliyor
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından aşamalı olarak YGS ve LYS başarısını artırmak amacıyla bu yıl 9. sınıflardan başlayan ilçe genelindeki tüm liselere ortak sınavlar yapıldı. Proje kapsamında geçtiğimiz hafta yapılan ortak sınavlar veliler, öğrenciler ve öğretmenlerden tam not aldı. Daha önce de bu proje kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organize ettiği, Bozüyük ortaokullarında görev yapan öğretmenlerin hazırladığı, ilçe geneli TEOG kazanım değerlendirme sınavı yapılmıştı. Bu çalışma da Bozüyük Atatürk Ortaokulundan TEOG Türkiye Birincisi çıkmasıyla taçlanmış oldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un göreve gelmesiyle Bilecik Milli Eğitimine kazandırdığı ivme ve vizyon sayesinde eğitimde eylem planı hazırlanmış olup bu kapsamda; il genelinde tüm lise öğrencilerine uygulanan YGS kazanım değerlendirme sınavları da Bozüyük’te görev yapan öğretmenler tarafından hazırlanmıştı. Yapılan bu çalışmalar ilk meyvesini de YGS sonuçlarının açıklanmasıyla verdi ve YGS il birincisi Bozüyük Fen Lisesinden çıktı. Hazırlanan kazanım değerlendirme sınavlarının yapılan YGS ve TEOG sınavlarıyla örtüşmesi, istatistiksel anlamda aynı verilerin elde edilmesi yapılan çalışmaların ne kadar yerinde olduğunu da gösteriyor.
Kaynak: İHA