ASP'den Çocuklara Ziyaret

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Hakları Komitesi sosyal ekonomik yoksulluk içinde olan öğrencileri evlerinde ziyaret ederek kırtasiye yardımında bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından uygulanan Aile Sosyal Destek Projesi (ASDEP) çalışmalarında tespit edilen ve İl Müdürlüğü tarafından Sosyal Ekonomik Destek (SED) ile desteklenen öğrenciler evlerinden ziyaret edilerek sorun ve sıkıntıları dinlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında sosyal ekonomik yoksulluk içinde olan ve eğitime devam eden çocukları Çocuk Hakları Temsilcileri ile birlikte ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinlediklerini söyledi.

Bildirici, 'Etkinlik kapsamında 3 gün boyunca 50 çocuğumuzu ziyaret ettik. Amacımız ekonomik yoksunluktan dolayı zor şartlar altında eğitimine devam eden çocukların ailelerini destekleyerek çocuklarımızın daha iyi koşullarda eğitim almalarını sağlamak, çocuklarımız ve ailelerine danışmanlık hizmeti vermektir.' şeklinde konuştu.

Ziyarette çocuklara çeşitli kırtasiye yardımında bulunuldu.

Kaynak: AA