Türkiye, siber güvenliğin merkezi oluyor!

Siber güvenlik konusunda yerel ve küresel sorunlara odaklanan Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası siber güvenlik etkinliği LOCARD Global Cyber Security Summit, 11 Mayıs 2017 tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) merkez binasında düzenlenecek.

Türkiye, siber güvenliğin merkezi oluyor!
Bu yıl Türkiye'de ikincisi düzenlenecek LOCARD Global Cyber Security Summit etkinliğinde siber güvenlik uzmanları ve hackerlar, kamuda bu alanda çalışan yetkililer, bankalar, şirketlerin üst düzey güvenlik çalışanları ve siber güvenliğe ilgi duyanlar bir araya geliyor. Farklı ülkelerden hacker ve güvenlik uzmanlarının katılacağı LOCARD Global Cyber Security Summit, aynı zamanda Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Bölgesi'nin en büyük siber güvenlik etkinliği olma özelliğini taşıyor.

- Türkiye'nin en büyük siber güvenlik etkinliği -

Siber saldırılar kritik altyapıları hedef alıyor

Türkiye'nin özellikle son dönemlerde karşı karşıya kaldığı fiziksel ve siber güvenlik saldırıları ile ilgili konuşan LOCARD Global Cyber Security Summit Kurucu Ortağı Nurhan Demirel, özellikle kritik altyapıların siber saldırılardan korunması gerektiğine dikkat çekti. Demirel: “Ülkemize karşı gerçekleşen iç ve dış tehditler artık sadece konvansiyonel olarak değil, aynı zamanda siber uzay üzerinden de gerçekleşiyor. Bugün elektrik santrallerinden, petrol rafinerilerine kadar pek çok altyapı, doğrudan ya da dolaylı olarak siber uzaya bağlı. Başka bir deyişle, siber uzay üzerinden gerçekleşecek bir saldırı neticesinde, bir ülkenin tüm elektrikleri kesilebilir, petrol rafinerileri patlatılabilir, baraj kapakları açılabilir, sinyalizasyon sistemleri çalışmaz hale getirilebilir, vatandaşlara ait tüm kişisel bilgiler ele geçirilebilir, banka hesapları yok edilebilir. Bu şartlar altında özellikle havaalanları ve iletişim altyapılarını korumak bir ülke için milli egemenliği etkileyecek bir boyuta bile ulaşabiliyor.

Günümüz internet dünyasında sadece insanların değil makinelerin de birbiri ile iletişim kurabildiği bir düzen kurulmuş durumda. E-devlet bilişim sistemlerinin her geçen gün geliştiği ve özellikle bürokratik işlemlerin artık internet üzerinde gerçekleştirildiği günümüzde, siber güvenlik hiç olmadığı kadar önem arz ediyor. Kişisel bazda vatandaşların, sağlık, adli, nüfus ve sosyal güvenlik kayıtlarının tümüne artık internet üzerinden saniyeler içerisinde ulaşılabiliyor. Kurumsal açıdan ise durum daha ciddi boyutlara taşınabiliyor. Ülkenin yeraltı ve yerüstü hizmetleri, finansal bilgileri, güvenlik bölgeleri, ulaşım alanları ve sağlık kurumlarının hemen hemen hepsi birbiriyle konuşabiliyor. Hız açısından olumlu olan bu gelişmeler, güvenlik açıklarını kovalayan bazı unsurlar içinse adeta iştah açıcı bir alan haline geliyor. Bu gibi bilgilere erişmek isteyen bazı art niyetli kişi ve kurumların saldırılarından korunmak için alınması gereken önlemler artık en üst düzeyde profesyonellik gerektiriyor. LOCARD Global Cyber Security Summit, bu önemli konulara dikkat çekmeyi ve önemli çözümler sunmayı hedefliyor.” diye konuştu.

Siber terör güvenliğimizi tehdit ediyor

LOCARD Global Cyber Security Summit Kurucu Ortağı Igor Lukic: “Küresel siber terör, sadece Türkiye'yi değil tüm dünyayı tehdit ediyor. Siber suçlular toplum düzenini bozmak için teknolojiyi ve sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanıyor. Küresel siber tehditler dünya genelinde siyasi istikrarsızlık ve belirsizliğin bir yansıması olarak karşımıza çıkarken, her türden düşmanın kullandığı siber silahlar da artık daha görünür hale geliyor. Bu tehditler her geçen gün kontrol edilemez bir hal alıyor. Olası saldırılar nedeniyle gizli bilgiler artık kamuya sızdırılabiliyor ve bu da kişi ve kurumların kendini güvende hissetmemelerine neden oluyor. Karşılaşılabilecek tehditlere karşı hızlı aksiyon alabilmek her geçen gün daha da önemli hale geliyor. Daha akıllı çözümler ve istihbarat uygulamaları, siber tehditlere yönelik mücadelede daha başarılı sonuçların sağlanmasına imkan veriyor. Türkiye'de ikincisini düzenlediğimiz LOCARD Global Cyber Security Summit, yüzleşmek zorunda kaldığımız bu gibi siber tehditlere yönelik etkin çözümleri masaya yatırmaya hazırlanıyor.”, diye ifade etti.

BTK, siber güvenlik alanında önemli isimleri ağırlayacak


Son dönemde Türkiye'nin karşılaşabileceği siber güvenlik riskleri ve kritik altyapıların güvenliği en önemli gündem maddeleri haline geldi. Olası siber saldırılara karşı elektrik, doğalgaz, iletişim ve ulaşım altyapılarının nasıl korunması gerektiği ile ilgili alınabilecek önlemler ve günümüz dünyasını bu konuda bekleyen riskler LOCARD Global Cyber Security Summit'in öne çıkan başlıkları olacak. Ayrıca zirve sırasında gerçekleştirilecek atölye çalışmalarında, yurt dışından gelen uzmanlarla olası siber güvenlik riskleri değerlendirilip masaya yatırılacak ve bu konuda raporlar hazırlanacak.

Etkinlikte siber güvenlik alanında Türkiye'den ve dünyadan önemli isimler konuşmacı olarak yer alacak. İspanya merkezli siber güvenlik şirketi Enigmasec CEO'su Igor Lukic ve Enigmasec Güvenlik Mühendisi Gonzalo Garcia, etkinlikte siber tehditlerle ilgili deneyimlerini aktaracak ve kritik öneme sahip bir ulaştırma sistemine saldırı demosunu izleyicilerle paylaşacaklar.

Countercraft eski CEO'su David Barroso, kurumların siber saldırı altındayken istihbarat önlemlerinin güçlendirilmesi ve hayata geçirilmesine dair bir konuşma yapacak. Akıllı çözümler kullanarak düşmanı tanımanın, mücadeleyi daha etkin hale getireceğini anlatacak.

Daha önce İngiliz Özel Kuvvetleri'nde terörle mücadele ekip liderliği ve Birleşik Arap Emirlikleri Özel Kuvvetleri'nde danışman ve eğitimci olarak görev yapan Austability Koruma ve Çeviklik Yönetici Direktörü Peter O'Connell zirvede stratejik düşünme ve doğru ekip oluşturmanın siber tehditlerle mücadeledeki önemini aktaracak.

KAYIT İÇİN: www.locard.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi için:
Ferda Camcı Ataş
ferda@balkaniletisim.com
0533 470 3274

Locard Global Cyber Security Summit Hakkında:

Locard Global Cyber Security Summit; Musa Savaş, Nurhan Demirel ve Igor Lukic ortaklığında Türkiye'de kurulmuş, global bir organizasyondur. Misyonu; güncel ve gelecekte oluşabilecek siber tehditleri araştırmak, bu tehditlere karşı stratejik önlemlerin alınabilmesi için uluslararası toplantılar organize etmektir. Daha fazla bilgi için locard.org adresini ziyaret edebilir, Twitter'dan @locardorg hesabını takip edebilirsiniz.

Igor Lukic Hakkında:

Igor Lukic, APT (Gelişmiş Sürekli Tehdit), Incident Response Blue Team, dijital adli takip ve özel eğitimler gibi siber güvenlik konulu hizmetler sunan İspanya merkezli siber güvenlik danışmanlık şirketi Enigmasec'in CEO'sudur. Bilgi teknolojileri sektöründeki 10 yılı aşkın deneyimiyle halihazırda İspanya'da düzenlenmekte olan Hacking Kongresi Hackron'un kurucusudur. Aynı zamanda Locard'ın kurucu ortağıdır. .

Nurhan Demirel Hakkında:

15 yılı aşkın süredir bilişim sektöründe iletişim danışmanı olarak hizmeti vermiş ve farklı platformlar için içerik üretmiştir. TRT 1'de yayınlanan kara mizah programı RADAR'ın, Kanal 1 Televizyonu'nda yayınlanan Bravoo isimli şaka programının senaryo yazarıdır. LOCARD Global Cyber Security Summit adıyla Türkiye'nin uluslararası ilk siber güvenlik konferansını Igor Lukic ve Musa Savaş'la birlikte düzenleyen Demirel, “İlişkisi yok” isimli kitabıyla, sosyal medyanın ilişkileri nasıl etkilediği konusunda araştırmalar yapmıştır. Çocuklar için alternatif teknoloji okulu PlayLab Türkiye'yi Levent Karadağ ile birlikte hayata geçiren Demirel, Bilişim Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve USMED üyesi olarak STK'ların çalışmalarına destek olmaktadır.

Türkiye, siber güvenliğin merkezi oluyor!

Musa Savaş Hakkında:

1983 yılında Amstrad marka bilgisayarla tanışarak Bilişimin hızlanmaya başlayan dünyasına adım attı. Bildiklerini paylaşma arzusu 1990 yılında Bilişim Medyasına girmesine sebep oldu. Bilgisayar Datamation, BYTE, PC World, Computerworld, Gamepro, PC Life, Computerlife, Pc Games Life, Net Life, PC Time, PC Kids, PC Magazine, Electronic Gaming Monthly dergilerinde editörlükten imtiyaz sahipliğine kadar birçok kademede çalıştı. Girdiği günden beri Bilişim Medyasından hiç kopmayan Musa Savaş, 2006 yılından beri haftalık ekonomi dergisi Para'ya bilişim ekonomisi konularında yazılar yazmaktadır. Musa Savaş, ülkemizin en büyük sivil toplum örgütlerinden olan Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından 2006 ve 2007′de iki defa “Yılın Bilişim Yazarı” seçildi. Nisan 2013'de Bilişim Muhabirleri Derneği (BMD) başkanlığına seçilen Musa Savaş, LOCARD Global Cyber Security Summit'in kurucu ortağıdır.

Türkiye, siber güvenliğin merkezi oluyor!