Stres Atmak İsteyen Doktorun İçinden 'Müzisyen, Tamir Ustası Ve Aşçı' Çıktı

20 yıldır kadın doğum hekimi olarak görev yapan Gurur Polat, hobi olarak müzisyenlik, tamircilik ve aşçılık yaparak stres atıyor.

Stres Atmak İsteyen Doktorun İçinden 'Müzisyen, Tamir Ustası Ve Aşçı' Çıktı
20 yıldır kadın doğum hekimi olarak mesleğini sürdüren Gurur Polat, stres atmak için farklı hobiler edinirken evin her bir köşesine girdi. Ev halkının zaman zaman şikayetleri olsa da hobilerinin kendisine huzur verdiğini belirten Polat, işinden arta kalan zamanlarda evine kurduğu stüdyoda müzikle uğraşıp, evinin tamirat işlerini yapıyor. Mutfağa da giren Polat, 6 aylık aldığı kurs ile bir büfe nasıl düzenlenir, yemek nasıl yapılır öğrendi.

Tüp bebek alanında çalışan Kadın Doğum Hekimi Gurur Polat, "Bu yoğunlukta mutlu ettiğimiz ve mutlu edemediğimiz aileler var. Mutlu ettiklerimizin mutluluğu bizim için sevinç tabi ki. Ancak amacına ulaşamayan ailelerle her gün oturup biz de üzülüyoruz. Bu da insanda bir miktar stres ve yük yapıyor. Bunun üzerine bizler de çeşitli hobiler bularak stresten kurtulmaya, rahatlamaya çalışıyoruz. Benim de birkaç tane hobim var, bunların başında müzik geliyor. Müzik dinlemesi evet güzel bir şey ama buna biraz da katılırsanız bu sizi daha çok rahatlatıyor. Her şey bir darbukayla başladı açıkçası. Kızımı voleybol maçlarında tribünlerde desteklemek için bir darbuka aldık, sonrasında def geldi, ardından elektronik bateri, elektronik piyano, sonra bir başka alet, sonra başka derken fark etmeden burası ufak bir stüdyo oldu" ifadelerini kullandı.

"Sanatçılar kusuruma bakmasın"

Akşamları eşinin izin verdiği sürece biraz rahatlamak için baterinin başına geçtiğini aktaran Polat, "Bir müzik açıp ona eşlik etmeye çalışıyorum, ona uyup uymamak da bir sıkıntı değil, çünkü bu bir hobi. Profesyonel bir sanatçı değilim, sanatçılar kusuruma bakmasın. Zaman içinde kendimi geliştireceğim elbette ama profesyonel olmaya da niyetim yok. 50 küsür yaşındayım, biraz rahatlasam, biraz huzur duysam bana yeter" diye konuştu.



Evin hem tamir ustası hem de aşçısı

Bir diğer büyük hobilerinden birisinin de evde tamirat yapmak olduğunu söyleyen Polat, Amerika’ya gittiğinde orada insanların eve usta çağırmaktan kaçındıklarını ve pahalı olmasından dolayı pek çok işi kendilerinin yaptığını ifade ederek, "Ben de yapabilirim, neden yapamayayım” diye düşündüğünü dile getirdi. Tamirat işlerine elektrik sigortalarından başlayan Polat, sonrasında hat döşeme, kablo çekme, kaçıran musluk tamiratı, beton dökme ve dam aktarılması derken en son kaynak makinesi aldığını belirtti.

Bu arada mutfağa da girdiğini kaydeden doktor, 6 aylık kurs aldıktan sonra bir büfe nasıl düzenlenir, yemek nasıl yapılır gibi şeyleri öğrendiğini söyledi.

Bir tek pasta yapmaya girişmediğini, pasta için gramajın önemli olduğunu, o noktada da bunun hobilikten çıktığını anlatan Polat, "Siz bana sadece malzeme verin ve ne tür bir yemek istediğinizi söyleyin. Çünkü genel olarak hepsinin kimyası birbirine benziyor, göz kararı yapılabiliyor ama pastada öyle değil. Son zamanlarda biraz daha doğala döndüm ve ekmeğe geçtim. Hazır mayayla yaptığınız zaman çok kolay ama doğal maya ile yapmak beni son derece uğraştırdı" şeklinde konuştu.



"Hobilerim rahatlama kapım"

Meslektaşlarının da kendisi gibi hobiler bulduğunu söyleyen Polat, kimisinin pul biriktirdiğini, kimisinin resim veya heykel yaptığını veya kimisinin maça gittiğini belirtti.

Polat, maça gitmektense kötü de oynasa oynamayı tercih ettiğini ifade etti.

Hobilerinin kendisinin rahatlama kapısı olduğunu belirten Polat, aile bireylerinin müzik sesinden rahatsız olup olmadıkları, bu konuda kendisinden şikayetçi olup olmadıkları sorusuna, "Aile bireylerim zaman zaman destekliyor. Allah’tan kulaklık takıp da bateri çalabiliyorum ama yine de o pedlerin üstündeki sesler diğer kata kadar gidebiliyor" yanıtını verdi.
Kaynak: İHA