Niğde'de 2. Kitap Fuarı Açılıyor

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, belediye tarafından bu yıl ikincisinin düzenleneceği kitap fuarının, 28 Nisan'da Ömer Halisdemir Meydanı’nda açılacağını bildirdi.

Başkan Akdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, 7 Mayıs'a kadar devam edecek fuarda, 165 yayınevi ve 120 yazarın, Niğdeli okurlarıyla buluşacağını belirtti.

Niğde Belediyesinin ilkini geçen yıl düzenlediği ve büyük ilgi gören kitap fuarının ikincisinin daha geniş kapsamlı olacağını vurgulayan Akdoğan, şunları kaydetti:

'Geçen yıl 45 stantta, 80 yayınevi ve 40 yazarın katıldığı kitap fuarı, bu yıl daha çok yayın evi ve daha çok yazarın katılımı ile kitapseverlere kapılarını açacak. 65 standın açılacağı 2. Kitap Fuarında 165 yayın evi ve 120 seçkin yazar, on binlerce kitabı, Niğdeli okurlarıyla buluşacak. İmza ve söyleşi günlerinin yanı sıra ünlü yazarların vereceği konferanslarla zenginleşecek. Geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz kitap fuarına beklenenin üzerinde ilgi gösterildi. Biz de Niğde Belediyesi olarak bu ilgiyi karşılıksız bırakmamak için bu yıl düzenleyeceğimiz kitap fuarını yüzde 50 oranında genişlettik. Hem yayınevi sayısı hem fuara katılacak yazar sayısı hem de stant sayısında artış oldu. 28 Nisan'da açılacak olan 2. Kitap Fuarı’nın geçen yıldan daha çok ilgi göreceğini umut ediyorum.'

Kaynak: AA