Nallıhan Muhtarlarına Emlak Vergisi Bilgisi

Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş, mahalle muhtarları ile bir araya gelerek arsalar ve arsa sayılabilecek parsellenmemiş araziler için kıymet takdir komisyonu oluşumundaki görevleri ile alakalı bilgi verdi.

Nallıhan Muhtarlarına Emlak Vergisi Bilgisi
Toplantıya, Nallıhan Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Arıcı, Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Abone İşleri Daire Başkanı Aytaç Ağtürk, Aski Su İnşaat Daire Başkanı Murat Akaycan, Aski Abone İşleri Müdürü Huriye Erdoğan, Aski Sayaç Sökme Takma Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, Ak Parti Nallıhan İlçe Başkanı Ertunç Güngör, Aski Nallıhan Şube Müdürü Bülent Günkaya ve muhtarlar katıldı.

Toplantının içeriği ile ilgili bilgi veren Nallıhan Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Ayşenur Yılmaz "1319 sayılı Emlak Vergi Kanununun hükümleri doğrultusunda 2018-21 yıllarında emlak vergi değerinin hesabında dikkate alınacak asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin tespit edileceği yıl olup söz konusu 30 Haziran 2017’den önce tespit edilerek karara bağlanması gerektiği, bu bağlamda 2013 sayılı kanunun 72.maddesinin 2.fıkrası uyarınca Belediye Başkanı ya da görevlendirebileceği bir memur başkanlığı doğrultusunda ilgili mahalle köy muhtarı komisyonda görevli olmaktadır. Bununla ilgili kıymet takdir komisyonu oluşur. Önceden köy olan yerlerin tamamı mahalleye dönüştü. Bu mahalleye dönüşen köylerimizin muhtarlarını davet ederek kıymet takdir komisyonundaki görevleri ile alakalı bilgilendirdik. Her muhtar kendi mahallesinde takdir komisyonuna dahil edileceklerdir ve tüm bilgilere sahip olarak belediyemizle bu süreçte koordineli çalışmaya devam edecekler"ifadesini kullandı.

Toplantıda, ASKİ yetkilileri ile birebir istişarede bulunan Mahalle Muhtarları Arıza, abonelik, kaçak su, sayaç okuma ile ilgili istek ve önerilerini dile getirdi.
Kaynak: İHA