Kepez 1. Çocuk Filmleri Festivali

Kepez Belediyesi tarafından düzenlenen Kepez 1. Çocuk Filmleri Festivalinin konukları olan ilkokul öğrencileri, animasyon filmleri izleme imkanı buluyor.

Kepez Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 18 Nisan 2017 tarihinde başlayan festival kapsamında, ilkokul öğrencileri okullarından otobüslerle alınarak Varsak Sinema Salonuna götürülüyor.

Festival çerçevesinde yarın 300 kişilik Erdem Bayazıt Kültür Merkezinde de ücretsiz film gösterimi yapılacak. Festival 31 Mayıs'a kadar sürecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepezli çocukların mutluluğu için yapabileceklerinin en iyisini yapmaya gayret gösterdiklerini bildirdi.

Belediye olarak çocukları önemsediklerini ve fikirlerine değer verdiklerini belirten Tütüncü, çocukların hem sosyalleşmelerini hem de eğitimlerine katkıda bulunmayı istediklerini kaydetti.

Tütüncü, açıklamasında şunlara yer verdi:

'Bunun için ilk Çocuk Meclisi'ni kurduk. Okullarda bilişim sınıfları açtık. Mahallelerde çocuklarımızı bilgi evleri, etüt merkezi ile buluşturduk. Kepez'in Çocukları Meclisinin Konukları Projesi ile binlerce çocuğumuzu meclis salonumuzda misafir ettik. Belediye tiyatromuz, her sezon çocuklarımız için oyun sahneledi. Daha birçok çalışmalarımızla Kepez'i mutlu çocukların şehri haline getirdik.'

Kaynak: AA