Güvenli Yarınlar Projesi İle Meslek Sahibi Oldular

Edirne'de Roman kadınlara yönelik başlatılan Güvenli Yarınlar Projesi kapsamında, 21 kadın unutulmaya yüz tutan zanaatlardan olan sepet örme kursunu tamamlayarak meslek sahibi oldu.

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneğinin (EREGDER), Edirne Valiliği desteği ile hazırladığı ve Avrupa Birliği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının mali desteğiyle uygulamaya koyduğu Güvenli Yarınlar Projesi'nin ilk etabı tamamlandı.

Proje kapsamında 21 Roman kadın, 22 iş günü boyunca Fevzipaşa İlkokulunda düzenlenen kursa katılarak, unutulmaya yüz tutan zanaatlardan sepet örmeciliğini öğrendi.

EREGDER Başkanı Turan Şallı, projenin tanıtımına yönelik düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, dernek olarak Romanların eğitim ve sosyal sorunlarının aşılması noktasında çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Güvenli Yarınlar Projesi ile Romanların iş gücü piyasasına girişlerinin sağlanması yoluyla toplumsal bütünleşmelerinin arttırılmasına katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade eden Şallı, “Projenin ilk etabı kapsamında 21 Roman kadına sepet örücülüğü kursu verildi. Mayıs ayı içerisinde 20 Roman kadına aynalı süpürge yapımı kursu verilecek.” dedi.

Şallı, Romanların geleneksel sepetçilik, kalaycılık, demircilik gibi zanaatlarının teknolojik gelişmeler karşısında yok olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

“Romanların işsiz bireyler olması toplum içindeki özgüvenlerini kazanmasına engeldir. Projemiz bir anlamda Romanların, sosyal yaşamın içindeki varlığının arttırılmasına yöneliktir. Projemiz istihdam odaklı olmakla birlikte Romanların sosyal entegrasyonuna da katkı sunacaktır. Projede emeği geçenlere teşekkür ederim.”

Toplantıya Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hicran Balı ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA