Bu Yöntem İle Dişlerinize Sahip Çıkın

Protez ve İmplantoloji Uzmanı İlker Arslan, “Vücudumuzdaki diğer organlar gibi dişlerimizde geçen zamanın getirdiği sıkıntılardan etkilenmektedir. Yaşlanmayla beraber dişlerde kırık, çatlak, renk değiştirmeler, parafonksiyonel bozuklukluklara bağlı olarak aşınmalar ve diş eti hastalıklarından dolayı farklı derecelerde tahribata uğramaktadır” dedi.

Bu Yöntem İle Dişlerinize Sahip Çıkın
Dişlerimizin özellikle gülüşlerin insan üzerinde bulunan etkileri göz önünde bulundurulursa, büyük önem taşıdığını dile getiren İlker Arslan, “Gerek ilerleyen yaşlar, gerekse genetik faktörler neticesinde bir süre sonra dişler yenilenmeye ihtiyaç duymaktadır” diye konuştu.

Dent Suadiye Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Protez ve İmplantoloji Uzmanı İlker Arslan, Porselen Laminanın, insanlar tarafından özellikle belli bir yaş ortalamasını geçtikten sonra sıkça tercih edilen, genelde estetik kaygı neticesinde uygulanan; ancak ortodontik tedaviyi de beraberinde getiren uygulamalardan biri olduğunu söyledi.



İlker Arslan, “Porselen dişler, kişilerin ağız ve diş yapılarına uygun olarak titizlikle hazırlanır. Ciddi bir süreç gerektiren porselen diş yapımı, işini bilen uzmanlar tarafından uygulanmalıdır. Dişler üzerinde yaptığımız restorasyonlarda amacımız hastanın kaybetmiş olduğu fonksiyonun, estetiğin ve diş kaynaklı konuşma bozukluklarının iyileştirilmesidir. Yapılan protezlerle sadece hastaların beslenme ve sağlık açısından değil, bununla birlikte sosyal hayatta eksik ya da harap olmuş dişlerle yaşamak zorunda kalan bireylerin kendine güvenlerinin kazandırılmasıyla, psikolojilerinin de düzeltilmesi amaçlanmaktadır. Aynı zamanda kaza ve çürükler dişlerde madde kaybına yol açmaktadır. Bu gibi durumlarda dişlerin tedavisinde kayıp dokuları yerine koymak için yaptığımız restorasyonlara kron diyoruz.

Veneer restorasyonları için porselen materyalini kullanmaktayız. Porselenler, seramik tozlarının yüksek ısılarda pişirilmesi ile elde edilen restorasyonlardır. Pişirme işlemi seramiğe hem renk hem de yapı olarak dişin dış kısmını oluşturan mineye benzer özellik kazanmasını sağlamaktadır. Porselen veneerler renk ve formlarını uzun seneler stabil şekilde koruyabilirler” diye konuştu.

İlker Arslan son olarak ,’Porselen lamina; Herhangi bir sebeple diş kaybı yaşayanlara, dişlerinde kırık, sararma, renk değişimi ve asimetrik görüntüye sahip kişilere, ortodonti tedavisinden korkan kişilere, diş gelişimini tamamlamış olan 18 yaşından büyük herkese yapılabileceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA