Berko Çocuk Tiyatrosu İkinci Ödülünü Aldı

Berko Çocuk Tiyatrosu’nun oyunu ’Berfu’nun Rüyası’, ’Direklerarası Seyirci Ödülleri’ kapsamında ’Kurum Tiyatroları’ kategorisinde ödüle layık görüldü.

Berko Çocuk Tiyatrosu İkinci Ödülünü Aldı


30 yılı aşkın süredir ’Sağlıklı Yarınlara’ vizyonuyla insan sağlığına katkı sağlamayı amaçlayan Berko İlaç, Berko Çocuk Tiyatrosu projesi ile ’Direklerarası Seyirci Ödülleri’ne layık görüldü.

’Direklerarası Seyircileri’nin oluşturduğu halk jürisi tarafından değerlendirilen ’Berfu’nun Rüyası’ oyunu ’kurum tiyatroları’ kategorisinde ödül aldı. Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törende Berko Çocuk Tiyatrosu’nun ödülünü Genel Sanat Yönetmeni Deniz Yeşil Mavi aldı. Bu anlamlı ödülü, 23 Nisan haftası almak Berko Çocuk Tiyatrosu ekibi için ayrıca mutluluk verici olduğu belirtildi.

23 Nisan Kutlamaları Kapsamında “Berfu’nun Rüyası” Çocuklarla Buluştu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, hafta boyunca çocuklarla bir araya gelen Berfu’nun Rüyası oyunu da büyük ilgi gördü. İlk olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın düzenlediği 33’üncü Çocuk Şenliğinde minik tiyatroseverler ile buluşan Berko Çocuk Tiyatrosu, Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde sahnelendi.

Takip eden gün Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çocuklara ulaştırılan Berfu’nun Rüyası, hasta çocuklar ve hastanede görev yapan sağlık çalışanlarının çocukları tarafından ilgiyle izlendi. Hastalıkları sebebiyle oyunu izleyemeyen çocukları, oyuncular hasta katında ziyaret etti ve hediyeler dağıttı.

Berfu’nun Rüyası 23 Nisan haftası son olarak, Büyükada’da çocuklarla buluştu. Açık havada yapılan etkinliğe ilgi ve katılım yoğun oldu.

Yapılan açıklamada, üç sezondur çocuklara ve onların ailelerine ücretsiz olarak ulaşan Berko Çocuk Tiyatrosu, önümüzdeki sezonda da, Türkiye genelinde okullarda, belediyelerde, kültür merkezlerinde ve çeşitli sahnelerde sahnelenmeye devam edeceği bildirildi.

Kaynak: İHA