Av Yasağı Balık Fiyatlarını Artırdı

Denizlerde 15 Nisan'da başlayan av yasağı Giresun'da balık fiyatlarında artışa neden oldu.

Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğu Karadeniz'de halen kıyı balıkçılarının balık avını sürdürdüğünü belirtti.

Yeni av sezonuna kadar kıyı balıkçılarının başta mezgit olmak üzere barbunya ve istavrit avlayacaklarını aktaran Arslan, 'Av yasağı başladı. Bundan sonra yeni sezona kadar olan 4 aylık dönemde kıyı balıkçılarımız avlanacak. Bu dört ayda özellikle mezgit, barbunya ve istavrit avı ağırlıklı olacak.' dedi.

Arslan, az miktarda av gerçekleştirileceği için fiyatlarının yüksek olacağını ifade ederek, bu nedenle bölge insanının yeni sezona kadar uygun fiyata balık yemesinin mümkün gözükmediğini söyledi.

Şu anda az miktarda mezgit ve barbunya avlandığını dile getiren Arslan, 'İstavrit de beklentileri halen karşılamış değil. Durum böyle olunca da tezgahtaki balık fiyatları yüksek seviyelerde. Şu anda Giresun'da balıkçı tezgah ve manavlarında barbunyanın kilogramı 25, mezgitin ise 20 lira. Fiyatların gelecek günlerde düşmesini beklemiyoruz.' diye konuştu.

Kaynak: AA