Diş Sağlığını Kuklalarla Anlattılar

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin, 'Koruyucu diş hekimliğine' dikkati çekmek için hazırladığı kukla gösterisi, muayene için gelen çocukların beğenisine sunuldu.

Ege Üniversitesi (EÜ) Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin yürüttüğü proje kapsamında, 'Koruyucu diş hekimliğine' dikkati çekmek için hazırlanan 'Çürük Prens' adlı kukla gösterisi çocuklar için sahnelendi.

Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Bölümü’nde düzenlenen etkinliğe, öğrenciler ve muayene için gelen çocuklar ile aileleri katıldı.

Diş fırçası ve diş şeklindeki kuklaların yer aldığı gösteride, çocuklar ve aileleri eğlenceli vakit geçirdi.

Etkinlikten sonra konuşan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beyser Pişkin, gösteriyi koruyucu diş hekimliğine dikkati çekmek ve farkındalık yaratmak için hazırladıklarını söyledi.

Pişkin, koruyucu diş hekimliğinin hastalık başlamadan önce alınacak tedbirleri içerdiğini, buna önem verilmesi halinde çocukların diş çürüğü olmadan büyüyebileceğini belirterek, diş çürüğünün öldürücü değil tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu vurguladı.

Diş hastalıklarının tedavisinin, hastanın kendi başına yürütebileceği bir süreç olmadığını aktaran Pişkin, düzenli kontrolün önemine işaret etti.

Pişkin, şunları kaydetti:

'Üç yaşından itibaren çocuklarımızı 6 ayda bir diş hekimine götürürsek önce diş hekimine gitmeyi, ondan korkmamayı öğrenir sonra da küçük çürükler baştan engellenir veya çürümemesi için gereken kurallar diş hekimlerimiz tarafından çocuklarımıza öğretilir. Hem daha ucuz hem de hiç canımız acımadan sağlıklı dişlerle ölünceye kadar hiç takma protez takmadan yaşayabilir.'

Kaynak: AA