Akarsu Kano Slalom Heyecanı Artvin'de Başladı

Akarsu Kano Slalom Türkiye Kupası 2. Etap yarışları Artvin’in Yusufeli ilçesinde başladı.

Akarsu Kano Slalom Heyecanı Artvin'de Başladı
Barhal Çayı üzerinde gerçekleşen yarışmaya 38 sporcu katıldı.

4 farklı ilden gelen sporcular, Türkiye’nin enlerinin belirlendiği 400 metrelik parkurda yarışırken, 18 kapılık yapay parkur olan Barhal Çayı üzerinde yoğun su akıntısına rağmen kıran kırana da mücadeleler çıkardı. Yarışmayı bitiremeden kanoları devrilen sporcular göz yaşları arasında görevlilerin de yardımıyla akarsuyun içerisinden çıkartıldı.

Adrenalin seven herkesi Yusufeli’ne davet eden Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin yaptığı açıklamada, “Bugün burada Akarsu Kano Slalom Türkiye Kupası’nın 2. etabını başlatmış buluyoruz. Şu anda buraya 50 civarında katılan sporcu var. Bugün gençler ve yıldızlar kategorisinde yarışlarımızı yapıyoruz, yarın da büyükler kategorisinde yapacağız. Burada kano yarışları yapılırken hemen 2 kilometre yukarısında 2 gün devam edecek geleneksel boğa güreşlerimiz var. Bu tür etkinliklerimiz 19 Mayıs’a kadar devam edecek. Etkinlikler demetimiz olacak. Bütün doğaseverleri ilçemiz Yusufeli’ne davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye Kano Federasyonu Akarsu Slalom Merkez Hakem Kurulu Başkanı Mehmet Başköylü de, her geçen yıl sporcu sayısının arttığını dile getirerek, “48 sporcu ile 2 gün sürecek bu yarışlar için bugün buraya geldik ve görev aldık. Parkurumuz 18 kapıdan oluşuyor, bunların 6’sı ters. Sporcular bu hava şartlarında, yoğun suya rağmen mücadele ederek Türkiye’nin enlerini beliriiyorlar” şeklinde konuştu.

6 yıldır kano sporu ile uğraşan ve Yusufeli’nde gerçekleşen yarışmalarda güvenlik olarak görev yapan İmam Rabbani Yıldız, herkese kano sporunu tavsiye ettiğini belirterek şunları söyledi:

“Kano bireysel ve çok güzel bir spor. Herkese yapmasını tavsiye ediyorum. Virüs gibi bir şey yani bağımlılık yapıyor. Kanoya yeni başlayanlar oluyor, o yüzden biz buradayız ve güvenlik önlemleri alıyoruz. Devrilenler falan oluyor. Yaralanmasınlar, sakatlanmasınlar diye onları hemen suyun içerisinden çıkıyoruz. Bugün Allah’tan pek bir şey olmadı, ufak tefek çizikler oldu onu da atlattık.”
Kaynak: İHA