Yasak Aşk İddiasında Cinayeti Muhtarın Kardeşi Üstlendi

Adana’da yasak aşk yaşadığı kadının kayınbiraderini öldürdüğü iddia edilen muhtar ile kardeşi adliyeye sevk edildi. Muhtar iddiaları kabul etmezken, cinayeti kardeşi üstlendi.

Yasak Aşk İddiasında Cinayeti Muhtarın Kardeşi Üstlendi
Olay, Seyhan ilçesine bağlı Kavaklı Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Kavaklı Mahalle Muhtarı Metin G. (41), kardeşi Nezir G. ile birlikte akşam saatlerinde evine giderken Murat A. ve Ş.A. adlı kardeşler tarafından önü kesildi. İki kişi sopalarla muhtar ve kardeşine saldırdı. Metin G., ruhsatlı tabancasını çekip kendilerine saldıranlara ateş etti. Bu sırada Murat A. karnına isabet eden kurşunla ağır yaralandı. Murat A., ambulans ile kaldırıldığı Adana Devlet Hastanesinde doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Silahla adam yaralama suçundan kaydı olan Metin G. ve kardeşi Nezir G. gözaltına alınarak, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Murat A.’nın öldürülmesine öfkelenen bir grup ise muhtarın evini iki kez kundakladı.

"Ayrılma aşamasında olduğum eşimle ilişkisi vardı"

Olayın hemen ardından inceleme başlatan cinayet dedektifleri muhtar ve kardeşini gözaltına aldı. Bu arada Ş.A. da ifadesi alınmak üzere emniyete getirildi.

Ş.A’nin ifadesinde eşiyle boşaması aşamasında olduğunu, bir süre önce de eşinin muhtarla ilişkisi olduğunu öğrendiğini, bu nedenle yolda giderken kardeşiyle birlikte önünü kesip hesap sormak istediğini, muhtarın tabancasıyla ateş ederek kardeşini yaralayıp kaçtığını söylediği öğrenildi. Ş.A., ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

"Niye saldırdıklarını anlamadım"

Muhtar Metin G.’nin ise ifadesinde kendisine ve kardeşine saldıran iki kişiyi tanımadığını, neden saldırdıklarını da bilmediğini belirterek, "Benim kimseyle ilişkim yok, yasak aşk falanda yaşamıyorum. Bana niye saldırdıklarını anlamadım. Bir anda yolda giderken sopalarla saldırdılar, kardeşim de benim tabancamla onlara ateş etti. Ben vurmadım, kardeşim vurdu" dediği öğrenildi.

Muhtarın kardeşi Nezir G.’nin de yolda yürürken birden iki kişinin saldırısına uğradıklarını, ağabeyi darp edilince kendisinde bulunan ağabeyinin tabancasıyla ateş ettiğini söylediği ileri sürüldü. Zanlılar ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA