TÜGVA Şanlıurfa İl Temsilciliği Açıldı

TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Erdoğan: 'Bize medeniyet öğretmeye çalışan ve insan haklarını öğretmeye çalışan Avrupa'da yüzde 41 oyla yöneten parti var mı sorun bakalım. Türkiye bağımsızlığı, medeniyeti, özgürlüğü, insan haklarını kimseden öğrenecek değil' 'Sermaye sahiplerinin siyaset üzerindeki tahakkümünü yıkacağız. Darbecileri, 15 Temmuz'a yeltenenleri, onların ele başlarını, ağa babalarını hepsini inşallah 15 Temmuz'da nasıl yere yıktıysak 16 Nisan'da da sandığa gömeceğiz' 'Tayyip Erdoğan gibi halkıyla birlikte tankları, darbecileri yenen bir lider varken bu değişikliği yapmak zorundayız ki Tayyip Erdoğan'dan sonra da bu ülke yönetilebilir olsun'

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, 'Bize medeniyet öğretmeye çalışan ve insan haklarını öğretmeye çalışan Avrupa'da yüzde 41 oyla yöneten parti var mı sorun bakalım. Türkiye bağımsızlığı, medeniyeti, özgürlüğü, insan haklarını kimseden öğrenecek değil.' dedi.

TÜGVA Şanlıurfa İl Temsilciliği hizmet binası düzenlenen törenle açıldı.

Açılışta konuşan Erdoğan, genç nüfusuyla Türkiye'nin en genç şehri Şanlıurfa'nın bu farkıyla ülkenin geleceğinde söz sahibi olacağını söyledi.

TÜGVA'nın her kesimden gence ulaşarak sanat, spor ve manevi ihtiyaçlarına cevap verecek faaliyetleri üstlendiğini belirten Erdoğan, gençlerin önünü açmak ve projelerini hayata geçirmek için imkanlar tanıdıklarını dile getirerek, geleceğin gençlerin elinde olduğunu vurguladı.

Erdoğan, halk oylamasında Türkiye'den güçlü bir şekilde evet tercihinin çıkacağına inandığını dile getirerek, şöyle devam etti:

'Geleceğimiz üzerinde sermaye sahipleri mi, darbeciler mi yoksa bizim seçtiklerimiz mi egemen olsun? Bu millet, Çanakkale'de Kurtuluş Savaşı'nda omuz omuza savaşarak bizim namusumuza göz diken gavurları defetti. Ancak 200 yıldır üzerimizde öyle planlar kurdular ve icra ettiler ki bu millet inancından, dininden, kültüründen koparılmak istendi ama gençler bu koparmayı kabul etmiyor. 15 Temmuz darbe girişiminde Çanakkale ruhunu yeniden yaşadık. Şimdi geleceğimizi 15 Temmuz'da yaşadığımız Çanakkale ruhuyla yeniden inşa etmeye var mıyız? 16 Nisan'da evet diyerek bağımsızlığımız üzerinde emelleri olanları sandığa gömeceğiz inşallah. 16 Nisan'da halkın iradesiyle yönetimimiz arasındaki aracıları tasfiye ediyoruz. Bürokratik vesayeti tasfiye edeceğiz, yargı vesayetini değil yargının tarafsızlığını ve bağımsızlığını egemen kılacağız. Sermaye sahiplerinin siyaset üzerindeki tahakkümünü yıkacağız. Darbecileri, 15 Temmuz'a yeltenenleri, onların ele başlarını, ağa babalarını hepsini inşallah 15 Temmuz'da nasıl yere yıktıysak 16 Nisan'da da sandığa gömeceğiz inşallah.'

- 'Mesele partizanlık meselesi değil'

Erdoğan, çok köklü bir inanç medeniyetine sahip Şanlıurfa'da halk oylamasında yüzde 70'in üzerinde rekor seviyede evet tercihinin çıkmasını beklediklerini bildirdi.

Türk milletinin tarih boyunca özgürlüğüne ve egemenliğine müdahale edenleri en ağır şekilde cezalandırdığına işaret eden Erdoğan, 15 Temmuz'da Türkiye'nin neler yapabileceğini bütün dünyanın gördüğünü ifade etti.

Erdoğan, halk oylamasının bir memleket meselesi olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

'Bağımsız olmamız, kendi değerlerimizle ve inancımızla geleceğimizi kurmamız için yasamanın, yürütmenin sadece halka hesap verdiği koalisyonların ve darbecilerin yüz ve fırsat bulamadığı istikrarı temin eden bir sistemi kurmak zorundayız. Bu değişiklik, iki partinin anlaşması, parlamentoda milletvekillerinin onayıyla halkımızın önüne geliyor. Bu mesele partizanlık meselesi, Tayyip Erdoğan meselesi hiç değil. Tayyip Erdoğan gibi halkıyla birlikte tankları, darbecileri yenen bir lider varken bu değişikliği yapmak zorundayız ki Tayyip Erdoğan'dan sonra da bu ülke yönetilebilir olsun. Geçen Haziran'da yüzde 41 oy alan parti dahi Türkiye'de tek başına hükümet kuramadı. Bize medeniyet öğretmeye çalışan ve insan haklarını öğretmeye çalışan Avrupa'da yüzde 41 oyla yöneten parti var mı sorun bakalım. Türkiye bağımsızlığı, medeniyeti, özgürlüğü, insan haklarını kimseden öğrenecek değil. Şanlıurfa, insan haklarını en iyi Avrupa'ya öğretecek il noktasında. Bu kadar çok Suriyeli kardeşimize kapılarını açan Şanlıurfa'ya baksınlar da insanlık öğrensinler.'

TÜGVA Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Emanet de her geçen gün vakfın yeni bir hizmet binasını açmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bir gençlik yetiştirebilmek için gayret ettiklerini belirten Emanet, mazlum İslam coğrafyasının ihtiyacı olan bir nesil yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Haliliye Belediyesi Mehter Takımının gösterisiyle gerçekleştirilen açılışa, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Kaynak: AA