Seydişehir'de Öğrenciler Çanakkale'ye Gidiyor

Konya’nın Seydişehir İlçe Belediyesi öğrencileri Çanakkale gezisine götürmeye devam ediyor.

Seydişehir'de Öğrenciler Çanakkale'ye Gidiyor
Milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, her yıl belirli periyotlarla Çanakkale gezisi düzenleyen Seydişehir Belediyesi, bu yılda lise ve üniversite öğrencilerinin Çanakkale’yi görmesini sağlıyor. Bu kapsamda, ikinci öğrenci kafilesi de Çanakkale’ye Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar ve öğrenci velileri tarafından uğurlandı.

Öğrencilerin şehit dedeleri ziyaret ederek, manevi bir ziyaret yapacaklarını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Çanakkale’yi savaş olarak değerlendirmemek lazım. Çanakkale bir destandır. Yedi düvele karşı hasta adam dedikleri Osmanlı İmparatorluğunu askerlerinin, sizlerin dedesinin vermiş olduğu bir mücadeledir. Bu mücadele Çanakkale’yi geçilmez kılmıştır. Çanakkale anlatmakla bitmez, bu nedenle orada yaşamak ve görmek gerekir” dedi.

Çanakkale’ye giderkenki ruh haliyle, dönerkenki, ruh hallerinin aynı olduğu zaman bir şey ifade etmeyeceğini belirten Başkan Tutal, “Eğer dönerken farklı bir duyguyla dönebiliyorsanız o zaman biz Çanakkale’deki 250 bin şehitten ibret almışız, etkilenmişiz sonucu çıkar. Bu duygu ve düşüncelerle iyi yolculukla diliyorum, yolunuz acık olsun, Allah’a emanet olun” şeklinde konuştu.

Çanakkale turuna katılan öğrenciler ve velileri kendilerine bu imkanı sağlayan Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve ekibine teşekkür etti.
Kaynak: İHA