Şeker Hastası Çocukların Ailelerinden Dayanışma

Eskişehir'de yaşayan 'tip 1 diyabet' hastası çocukların aileleri, sosyal medya üzerinden kurdukları grup sayesinde bir araya gelerek dayanışma sağlıyor Gönüllü Alsan: 'Birbirimize destek olmamız, güçlü hissetmemizi sağlıyor. Grubumuz 10 bin kişiyi geçti. Aynı kaderi paylaşan aileler, bu vesileyle çıkış yolu ararken de istişare ediyor. Amacımız, farkındalık oluşturmak'

Eskişehir'de yaşayan 'tip 1 diyabet' hastası çocukların aileleri, sosyal medya üzerinden kurdukları grup sayesinde bir araya gelerek ortak hastalığa birlikte göğüs geriyor.

Eskişehir Kentpark'ta düzenlenen etkinliğe katılan yaklaşık 50 çocuk ve aileleri, şeker hastalığında hangi yolların kaliteli yaşamı sağladığını birbirlerinin deneyimleriyle öğreniyor. Yalnız olmadıklarını hisseden çocuklar, güzel havanın tadını çıkartıp birlikte oyun oynuyor.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta 'Tip 1 Diyabetli Çocuklar ve Aileleri' adıyla kurdukları grubun gün geçtikçe büyüdüğünü dile getiren gönüllü Betül Alsan, ilerleyen zamanlarda dernekleşmek istediklerini söyledi.

Alsan, çocuğunun şeker hastası olduğunu henüz 2 yaşındayken öğrendiğini belirterek, 'Küçücük ellerine iğne batırmak zorundasınız. Günde belki de 5 defa bunu yapıyoruz. Yeni bir sistem var. Bir şeker ölçüm cihazı. Kolunuza yapıştırdığınızda hiçbir iğne kullanmadan 14 gün boyunca düzenli olarak ölçümü gerçekleştiriyor fakat 14 günlük bu aletin fiyatı 120 dolar. Devlet bunu karşılamıyor. 18 yaşına kadar belirli destekler veriliyor ancak şunun bilinmesi lazım, bu hastalık ömür boyu sürüyor.' diye konuştu.

- 'Grubumuz 10 bin kişiyi geçti'

Sosyal medya üzerinden kurdukları grubun gün geçtikçe üye sayısının artığını ifade eden Alsan, ailelerin bir araya geldiğinde önemli paylaşımlarda bulunduğunu, çocukların da birbirlerini yakından tanıyarak arkadaşlık kurduğunu anlattı.

Alsan, grup sayesinde kan bağı bulunmasa da büyük bir aile olduklarını vurgulayarak, şunları dile getirdi:

'Birbirimize destek olmamız, güçlü hissetmemizi sağlıyor. Grubumuz 10 bin kişiyi geçti. Aynı kaderi paylaşan aileler bu vesileyle çıkış yolu ararken de istişare ediyor. Amacımız, farkındalık oluşturmak. Elbette binlerce hastalık var fakat bizim çocuklarımız da hasta. Ölünceye kadar onların yanında olacak bir hastalıkları var. Bu anlamda sadece iyileştirmeler yapılmasını talep ediyoruz. Bizim 120 dolar verip aldığımız aleti devletimiz daha ucuza alabilir. Şeker hastası miniklerimize destek çıkabilir.

Bu çocuklar her gün top oynamak, koşmak, yemek içmek istiyorken günde 5 defa iğne yaptırıyorlar. 'Kader' diyenler oluyor fakat Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi 'Kaderin üstünde bir kader vardır.' sözüne inanıyoruz. Umutla çocuklarımızı büyüteceğiz.'
Kaynak: AA