Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu Açıklaması

'Dünyada huzur ve barış, sadece ve sadece bizim inandığımız prensiplerle, en başta gelen de hakkı üstün tutmakla sağlanabilir'.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 'Dünyada huzur ve barış, sadece ve sadece bizim inandığımız prensiplerle, en başta gelen de hakkı üstün tutmakla sağlanabilir.' dedi.

Partisinin Orhangazi Kültür Merkezi'ndeki Sakarya İl Divan Toplantısına katılan Karamollaoğlu, hem Türkiye'nin, hem içinde bulunulan coğrafyanın hem de dünyanın en kritik günlerini yaşadığını söyledi.

Çok badireli bir dönemden geçildiğini belirten Karamollaoğlu, bu meselenin üstesinden de Saadet Partisinin geleceğini savundu.

Karamollaoğlu, iktidarın aldığı tedbirleri eleştirerek, 'Peki Saadet Partisi bunu çözecek de nasıl çözecek? İşte bu toplantımız Türkiye olarak yaptığımız en önemli toplantı.' diye konuştu.

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın değerlerini dikkate almadan ne Türkiye'de ne bölgede ne de dünyada huzurun sağlanacağına inandıklarını ifade eden Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

'Bunun için de prensiplerimiz belli, çok açık, net. Sesimizi bazen yükseltiyoruz. Bu bizim endişemizden, üzüntümüzden kaynaklanıyor. İşimiz gücümüz bir referandum. Herkes kollarını sıvamış, devlet mekanizması seferber olmuş, hak, adalet, insaf hiçbiri kalmamış. Kimsenin sesi çıkmıyor.

Bir numaralı meselemiz, nereye gidersek gidelim, aynı şeyi tekrar ediyorum; arkadaş kamplaşma, kutuplaşma şu anda memleketimizin karşılaştığı en büyük tehlikedir. İnsanlarımızın birbirlerinin hasmı haline getiriliyor, düşmanmış gibi.'

Karamollaoğlu, insanların karar almadan, politika belirlemeden, tavır ortaya koymadan önce düşünmeleri gerektiğini vurguladı.

İktidara geldikleri takdirde üretecekleri projeler hakkında bilgi veren Karamollaoğlu, 'Dış politikayı kökünden değiştireceğiz, D-8'i canlandıracağız. İslam Birliğini hayata geçireceğiz. Dünyada huzur ve barış, sadece ve sadece bizim inandığımız prensiplerle, en başta gelen de hakkı üstün tutmakla sağlanabilir. Örnek biz olacağız. Ekonomiyi sil baştan faizsiz, tamamen üretken yatırımlara dönük bir hale getireceğiz.' diye konuştu.
Kaynak: AA