'Malatyalılar Esenler'de Buluşuyor' Programı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: 'Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile Türkiye daha hızlanacak, dünyayla rekabet edebilir hale gelecek. Daha çok üreteceğiz, daha çok satacağız. Hep birlikte Türkiye’yi daha fazla kalkındıracağız' '16 Nisan’da 'evet' dediğimizde artık eski Türkiye olmayacak. Yeni bir Türkiye oluşacak. Bu yeni Türkiye’de kardeşlik, birlik, beraberlik olacak ve hep beraber Türkiye’yi dünyada, bölgede lider yapacağız' AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık: 'Eğer Özal bugün yaşamış olsaydı, elinde 'evet' bayrağı ile Türkiye'yi karış karış dolaşırdı'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile Türkiye'nin dünyayla rekabet edebilir hale geleceğini belirterek, 'Daha çok üreteceğiz, daha çok satacağız. Hep birlikte Türkiye’yi daha fazla kalkındıracağız. 16 Nisan’da 'evet' dediğimizde artık eski Türkiye olmayacak. Yeni bir Türkiye oluşacak. Bu yeni Türkiye’de kardeşlik, birlik, beraberlik olacak ve hep beraber Türkiye’yi dünyada, bölgede lider yapacağız.' dedi.

Tüfenkci, Esenler Stadyumu'nda düzenlenen 'Malatyalılar Esenler'de Buluşuyor' programında yaptığı konuşmada, Türkiye’yi daha da büyütmeye çalıştıklarını söyledi.

Bakan Tüfenkci, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına değinerek, 'Biz istiyoruz ki Türkiye’de işsize iş bulalım, aşımızı, esnafımızı, çiftçimizi, işçimizi ve sanayicimizi büyütelim. Onun için yeni bir sisteme geçmemiz lazım. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile Türkiye daha hızlanacak, dünyayla rekabet edebilir hale gelecek. Daha çok üreteceğiz, daha çok satacağız. Hep birlikte Türkiye’yi daha fazla kalkındıracağız. 16 Nisan’da biz 'evet' dediğimizde artık eski Türkiye olmayacak. Yeni bir Türkiye oluşacak. Bu yeni Türkiye’de kardeşlik, birlik, beraberlik olacak ve hep beraber Türkiye’yi dünyada, bölgede lider yapacağız.” diye konuştu.

Tüfenkci, Türkiye coğrafyasının kıymetli bir coğrafya olduğunu belirterek, bu coğrafyada yaşamak için güçlü yönetimler oluşturulması ve etkin şekilde terörle mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

- 'FETÖ, PKK, DEAŞ, DHKP-C ile mücadele ederken Türkiye’yi büyütmeye çalışıyoruz'

Türkiye’yi her taraftan terör saldırısıyla kuşatanların ağızlarının payını aldıklarını ve almaya devam edeceklerinin altını çizen Tüfenkci, şunları kaydetti:

'Bir yanda FETÖ, PKK, DEAŞ, DHKP-C ile mücadele ederken Türkiye’yi büyütmeye çalışıyoruz. Biz istiyoruz ki daha fazla gencimize iş bulalım, kadınlarımız daha fazla okusun, iş sahibi olsun. Biz gençlere güveniyoruz, inanıyoruz. Türkiye’yi gençlere emanet ediyoruz. Yarınlarımızın gençlerde olduğunu biliyoruz. Gençlerin önünü açıyoruz. Biz sizlerin, gençlerin desteğiyle inşallah bu anayasa değişikliğiyle beraber gençlerimiz de artık meclislerde temsil edilecek.'

- '15 Temmuz darbe girişimini unutmuyoruz, unutturmuyoruz'

Bakan Tüfenkci, vatan için canını verenlerin gençler olduğunu vurgulayarak, '15 Temmuz darbe girişimini unutmuyoruz, unutturmuyoruz. O gün hain darbe girişimine karşı 16,18, 20 yaşında bu bayrak, bu ezan için canlarını vermediler mi?' ifadesini kullandı.

Gençlerin enerjisiyle tecrübe birleştiğinde Türkiye'nin şaha kalkacağını belirten Tüfenkci, Türkiye'nin bölgede lider olacağını dile getirdi.

Tüfenkci, Türkiye'de bağımsız yargının aynı zamanda tarafsız olması gerektiğini belirterek, 'Bu ülkede bir daha yargı toplum mühendisliği yapsın istemiyoruz. Onun için de güçlü, bağımsız ve tarafsız yargı olsun istiyoruz. 16 Nisan'da da 'evet' diyoruz.' dedi.

Güçlü meclis için de 16 Nisan'da 'evet' denileceğini belirten Tüfenkci, şöyle devam etti:

'Türkiye ne çektiyse koalisyonlar döneminde çekti. Koalisyonlar döneminde Türkiye'nin kayıplarını hesapladığımızda gerçekten bir Türkiye'yi kaybetmiş oluyoruz. Türkiye tek başına iktidarlarla yönetilseydi bugün 11 bin dolar olan kişi başı milli geliri, biz 22 bin dolarlara çıkarmıştık. AK Parti iktidarlarında Türkiye'yi her alanda 3 katı büyüttük. Biz iktidara geldiğimizde, kişi başı olan milli gelir 3 bin dolarlardaydı. Bugün 11 bin dolara çıkarttık. Ama yeterli mi? Yeterli değili. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle beraber kişi başı milli geliri 25 bin dolarlara çıkartacağız.'

- 'PKK'ya, PYD’ye, DEAŞ'a, YPG’ye, FETÖ’ye inat 'evet' diyeceğiz'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da Türkiye'nin çok zorlu bir yoldan geçtiğini söyledi.

Çalık, 16 Nisan’ın tarihi bir kırılma noktası olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

'Bu noktada Malatya yerli ve milli duruşunu bir kez daha gösterecektir. PKK’ya inat 'evet' diyeceğiz, biz DEAŞ’a inat 'evet' diyeceğiz, biz PYD’ye, YPG’ye, FETÖ’ye inat 'evet' diyeceğiz. Bugün sadece terör örgütlerine inat 'evet' demeyeceğiz aynı zamanda Avrupa’ya, Hollanda’ya, İsviçre’ye inat 'evet' diyeceğiz. Bütün Malatyalı hemşehrilerimle, İstanbul’dan tüm Türkiye’ye dünyaya ses vereceğiz. Avrupa, duy sesimizi bu millet canını feda eder. Vatan için, bayrak için, devlet için, ezan için canını feda eder. Bil ki Recep Tayyip Erdoğan’a yan bakmak hiç kimsenin haddi de değil, hakkı da değildir. Bizim bugün 16 Nisan’da çok önemli bir sürecimiz var.'

Çalık, eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın bugün yaşamış olsaydı, elinde 'evet' bayrağı ile Türkiye'yi karış karış dolaşacağını, 16 Nisan'ın rahmetli Özal’ın emaneti olduğunu bildirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, 'Yolumuz uzun, yolumuz ince, yolumuz zor, yolumuz dar. İnşallah milletimiz, bu zor, dar yolu 16 Nisan’da genişletecek ve aslanlar gibi tercihini 'evet'ten yana kullanacak.' dedi.
Kaynak: AA