Kemençe Eşliğinde Giresun Defilesi

İstanbul’da düzenlenen 11’inci Giresun Tanıtım Günleri’nde kemençe eşliğinde Giresun yöresel kadın kıyafetleri defilesi izleyenlerden büyük beğeni topladı.

Kemençe Eşliğinde Giresun Defilesi
Giresun Federasyonu tarafından Yenikapı’da gerçekleştirilen etkinlikte Doğankent ilçesi Çatalağaç Köyü Derneği Halkoyunları Ekibi önce yöresel kıyafetlerle defile sundu, ardından folklor gösterisiyle izleyenleri büyüledi. Yöresel kadın kıyafetleri defilesine Giresun Günlerine katılan ziyaretçiler de büyük bir ilgi gösterdi. Podyuma çıkan yöre kadınları ise adeta mankenlere taş çıkartırcasına yöresel kıyafetlerini ziyaretçilere sundu. Defilenin ardından ise Kemençe Sanatçısı Şerif Pir’in eşliğinde folklor gösterisi ise defileye ayrı bir renk kattı.

Karadeniz yöresel kadın kıyafetleri hakkında bilgi veren Nazlı Güvendi ise “Karadeniz kadınları başlarına iğne oyalı çember takarlar. Giysilerinin üzerine renkli işlemeli yelek giyerler. Bellerinde kuşak, peştamal ve elde dokuma bel bağı bulunur. Etekleri ise yöresel motiflerle işlenmiştir. Ayaklarında ise kara lastik bulunur” dedi.

Kaynak: İHA