Hüseyin Şahin Oda Başkanları İle Biraraya Geldi

İnegöl Bakkallar Odası tarafından düzenlenen kahvaltı da esnaf oda başkanlarıyla bir araya gelen AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, cumhurbaşkanlığı sistemiyle alakalı bilgiler verdi.

Hüseyin Şahin Oda Başkanları İle Biraraya Geldi
Bakkallar Odası tarafından düzenlenen kahvaltıya AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, AK Parti ilçe teşkilatı, esnaf oda başkanları ve esnaflar katıldı.

Kahvaltının ardından bir konuşma yapan Bakkallar Odası Başkanı Hakan İnkaya, “Bizler bugün bakkallar odası ve esnaflar olarak milletvekilimizi burada ağırlamak istedik. Kendilerinin yoğun bir programı var. Bu programda kendisine desteklerimizi sunmak istedik. Sonuçlar inşallah güzel olur. Sayın milletvekilimizin bugüne kadar bize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. En son KOSGEB üzerinden verilen bir destek vardı. Bu bizler için çok olumlu. Allah ülkemize zeval vermesin” dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Çok önemli bir sürece doğru yavaş yavaş gidiyoruz. Türkiye’nin yönetim sisteminde parlamenter sistemden, cumhurbaşkanlığı sistemine doğru gidiyoruz. Cumhurbaşkanı ile başbakanın yetkilerinin cumhurbaşkanın üzerinde birleşmesi ile yönetim tek merkeze dönecek. Dünyada birleşmiş milletler güvenlik konseyinin 5 daimi üyesinden 4’ünün başkanlık sistem ile yönetildiğini ve istikrarlı ülkeler olduğunu biliyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı yetkilerinin Başbakanın yetkileri ile birleşeceğini belirten Şahin, “Dünya değiştiği için bu sisteme başvurduk. Eğer karar alma sürecini tek elden ve hızlı alırsak, bu süreçlerden olumsuz etkilenmeyiz, kurtuluruz. Atatürk’ün koyduğu muasır medeniyetler seviyesine ereriz. Karar alma sürecinde seri davranmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA