Görme Engelli Babanın Göz Yaşartan Fedakarlığı

Epilepsi hastası çocuklarını tedavileri için belli aralıklarla Diyarbakır’dan İstanbul’a getiren görme engelli babanın özverisi, görenleri duygulandırıyor. Fedakar baba, uyuduğu zaman çocuklarını kaybolmasınlar diye çorabıyla kendisine bağlıyor.

Görme Engelli Babanın Göz Yaşartan Fedakarlığı
Dört çocuğu epilepsi hastası, eşi fiziksel engelli olan Şehmus Çalp, çocuklarının tedavisi için ayda dört kez İstanbul’a geliyor. Bir şirkette taşeron işçi olarak çalışan Çalp, Atatürk Havalimanı’nda çocuğunu kucağından indirmiyor. Onun bu halini gören diğer yolcuların yardım taleplerini “Ben dilenci değilim” diyerek geri çeviren Çalp’in fedakarlığı karşısında bazı yolcular gözyaşlarını tutamadı. Kendisine para vermek isteyenlerin yardımlarını kabul etmeyen Çalp’in küçük oğlu Yasin’e yolcular oyuncak hediye ettiler.

Çocuklarını İstanbul’daki hastaneye getirebilmek için maaş alacağı günü beklediğini söyleyen Çalp, “Diyarbakır’ın Sur ilçesinde oturuyorum. Benim dört evladım da epilepsi hastası. Sürekli Diyarbakır’dan İstanbul’a geliyorum Cerrahpaşa hastanesine. Uçak biletinde sıkıntı yaşıyorum. Biletleri almak için maaş günlerimi bekliyorum. Bir de engelli bakım maaşı alıyorum onları bekliyorum. Onları aldıktan sonra bilet alıp çocuklarımı buraya hastaneye getiriyordum. Burada havalimanı çalışanları bize yardım ediyor. Personeller sağ olsun yemeğimizi çayımızı hap onlar karşılıyorlar. Benim bilet alacak takatim yok. İlaç alacak takatim yok. Beni engelli kadrosuna alsınlar o zaman çocuklarımı burada rahat tedavi ettiririm” dedi.



"AYDA DÖRT DEFA İSTANBUL’A GELMEK ZORUNDAYIM"

Tüm maaşını çocuklarının tedavisi için harcadığını, faturalarını ödeyemediğinden icraya verildiğini söyleyen Çalp, “Benim gözlerim görmüyor. Ne yapalım evlattır. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Allah kimseyi evladıyla sınamasın kolay değil. Allah’ın verdiği emanettir çocuklarımız bize. Babalık görevimizi iyi bir şekilde yapmamız gerekiyor. Çocuklarımın tedavisi nerede olursa olsun, isterse yurt dışında olsun vallahi giderim. Ne kadar zorlansam dahi yine de giderim. Evlattır yani. Ayda üç dört kez geliyorum. Kızımı da getiriyorum. Diğer oğlumu da. Şimdi Yasin’i getirdim. Şimdi Yasin’i götürüp, diğer kızımı Hatice Sultan’ı getireceğim. Tüm paramı çocuklarımın tedavisi için harcıyorum. Yaklaşık sekiz dokuz aydır kira vermemiştim. Elektrik faturamı ödeyemedim. İcraya verdiler” diye konuştu.



"HAVALİMANI MESCİDİNDE YATIYORUM"

Çocuğuna hep kucağında taşıdığı için ayakkabı giydirmediğini söyleyen Çalp, “Çocuğuma ayakkabı giydirmiyorum. Çünkü hep kucağımda taşıyorum. Çocuklarım yürüyebiliyor ama göz görmüyor kaybetme korkusu ile kucağıma alıyorum. Mecburum kucağıma almaya, çantama da solunum cihazını koyuyorum. Battaniyem bile var çantamda. Bazen mescitlerde kalıyorum. Bazen otelde kalıyorum. Otelde kalamadığım zamanlarda havalimanı mescidinde yatıp kalkıyorum” dedi

"CUMHURBAŞKANIM VE BAŞBAKANIMDAN YARDIM İSTİYORUM"

Kendisine engelli kadrosundan bir iş verilmesini istediğini söyleyen Çalp, “Çocuğumu kucağımdan indirmiyorum. Çok korkuyorum. Kaybolur çeker gider diye. Birde görmüyorum. Görmediğim için de evladımı bırakamıyorum. Buradan Cumhurbaşkanıma, Başbakanıma yalvarıyorum. Bana engelli kadrosundan kadro versinler. Hiçbir şey onlardan talep etmiyorum. Yani Allah rızası için yalvarıyorum onlara. Onlar da bir babadırlar” diye konuştu.



"ÇOCUKLARIN SERUMLARINI NASIL TAKACAĞIMI DOKTORLARDAN ÖĞRENDİM"

Çocuğuna havale geçirince kendisinin müdahale ettiğini söyleyen Çalp, "Sürekli hastaneye gidegele bazen çocuklarımın uçakta müdahalesini bile ben yapıyorum. Havale geçirdiği zaman serum veriyorum damar yolundan. Doktorlar benim gözlerimin görmediğini biliyorlar, onlar bana eğitim veriyorlar. Diyarbakır’da tedavileri yok, mecburen buraya geliyorum" dedi.



"ÇOCUKLARIM KAYBOLMASIN DİYE ÇORABIMLA BİLEKLERİMİZİ BAĞLIYORUM"

Kendi hayatından çocukları için vazgeçtiğini anlatan Çalp, "Allah muhafaza çocuğum elimden gitse ben ne yaparım. Onlar için geliyorum. Benim ne işim var İstanbul’da. Çok zor oluyor ama yapacak bir şey yok. Beni işten de çıkarsalar benim evladımdır. Ben çalışıyorsam bile evlatlarım için çalışıyorum. Yattığım zaman çocuğu kendi çorabımı çıkarıp bağlıyorum kendi elime. O nedenle kendi ayağımdaki çorabı çıkarıp bir ona bağlıyorum birde benim koluma, kalkıp gitmesin diye. Çocuğum gitse ne yaparım ben? İstanbul gibi bir yerde nasıl bulurum ben? Gözlerim görmediği halde havalimanını zor bulup buralara geliyorum. Kendi evladımı nasıl bulurum” diye konuştu.

(Tuncer Cengiz / İHA)
Kaynak: İHA