Gemlik Sahili'nde Kızılderili Konseri

Bursa’nın Gemlik ilçesi Atatürk Kordonu’nda mini bir konser veren Kızılderili Otantik Müzik Topluluğu, büyük ilgi ile izlendi.

Gemlik Sahili'nde Kızılderili Konseri
İstanbul Beyoğlu Caddesi ve metro istasyonları ile diğer diğer büyük şehirlerde görmeye alışık olduğumuz sokak müzisyenleri Gemlik’te de boy gösterdi. Kızılderili Korosu üyelerini sahilde gören vatandaşlar, önce büyük şaşkınlık yaşarken ardından gurup üyelerinin seslendirdikleri müziğin ahengine kendilerini kaptırdılar. Kurdukları ses sistemi ile Gemliklilere mini bir konser veren Kızılderililer, kültürlerine ait oldukça renkli kıyafetleri, başlarına taktıkları kartal tüyleri ve çaldıkları bambudan yapılmış enstrümanlarla birbirinden güzel melodiler seslendirirken, bol miktarda da bahşiş topladılar. Amerika Birleşik Devletleri’nden yola çıkarak dünyayı dolaşan maceraperestler oldukları öğrenilen 3 kişilik gurubun üyeleri, Gemliklilere yok olmanın eşiğinde ki Kızılderili kültürünü tanıtma fırsatını yakaladı. Amerikalı Kızılderililer kurdukları stantta isteyenlere, grubun müzik albümlerinden, bambudan imal müzik aletleri ve kültürel objelerini de satışa sundu.

Sahilde dolaşan meraklı vatandaşlar Kızılderili müzisyenleri cep telefonları ile görüntüleyip birlikte hatıra fotoğrafı çektirirken, memnuniyetlerini de ifade ettiler. Koro üyeleri kendilerine gösterilen yoğun ilgiden memnun bir şekilde ilçeden ayrıldı.
Kaynak: İHA