Filistin Toprak Günü'nün 41'İnci Yıl Dönümü

Ensar Filistin Cemiyeti Başkanı Hadari: 'Filistin toprağı sadece Filistinlilerin mülkü değil, tüm İslam ümmetinin vakfıdır. Bizler de hakkımızı istiyoruz'

Tunus'ta Filistin Toprak Günü'nün 41'inci yıl dönümü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Ensar Filistin Cemiyeti önderliğinde başkentteki Habib Burgiba Caddesi'nde düzenlenen etkinliğe ülkedeki sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de yer aldığı yüzlerce kişi katıldı.

Filistin ve Tunus bayrakları taşıyan grup, Filistin davasına ilişkin marşlar okudu.

Etkinlikte Filistinlilerin çektiği sıkıntıları anlatan resimler ve karikatürler sergilendi, Filistin'in sembolü haline gelen Ömer Camisi'nin çadırdan maketi kuruldu.

AA muhabirine açıklama yapan Ensar Filistin Derneği Başkanı Beşir el-Hadari, etkinlikle insanlara Filistin davasının önemini hatırlatmak istediklerini söyledi.

Hadari, Filistin topraklarının tüm Müslümanları ilgilendirdiğine işaret ederek, 'Filistin toprağı, sadece Filistinlilerin mülkü değil, tüm İslam ümmetinin vakfıdır. Bizler de hakkımızı istiyoruz.' diye konuştu.

Filistin sorununa ilişkin çözümün resmi kurumlar, krallar ve devlet başkanlarının elinde olmadığını vurgulayan Hadari, 'Filistin davası, Müslüman halkların elindedir. Onlar buna bağlı kaldıkça zafer gelecektir.' ifadelerini kullandı.

İsrail, 30 Mart 1976'da Filistinlilere ait binlerce dönüm araziye el koymuştu. Filistin halkı, olayı protesto etmek için genel grev düzenlemiş, İsrail güçlerinin göstericilere ateş açması sonucu 6 kişi ölmüş, yüzlerce kişi yaralanmıştı. Bu nedenle her yıl 30 Mart, 'Toprak Günü' olarak Filistin ve birçok ülkede çeşitli etkinliklerle anılıyor.
Kaynak: AA