Eski Ülkücüler; 'Cumhurun Patron Olması İçin 'Evet' Diyoruz'

Nazilli’de kendilerini Taş Medreseliler Grubu olarak adlandıran ülkü ocakları eski üyeleri, “Cumhurun patron olması için ‘evet’ diyoruz” diyerek referandum kararlarını açıkladı.

Eski Ülkücüler; 'Cumhurun Patron Olması İçin 'Evet' Diyoruz'
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık başta olmak üzere AK Parti, MHP, BBP’den katılımın gözlendiği basın toplantısında neden ‘evet’ dediklerini açıklayan Altan Altınsoy, “Bizler geçmişinde yoğun badireler atlatan Ülkü Ocaklarıyız. Geçmiş yıllarımızdan beri milletimiz ve ülkemiz içindaima kişisel hesapları bir kenara bırakmayı düstur edinmiş insanlarız. Amacımızda Allah rızasına talip olmak ve üzerinde birlikte yaşadığmız, atalarımızın emaneti vatan topraklarını korumak ve mensubu olduğumuz milletin istikbali, bekası, huzur ve birliği için gayret göstermektir. Geçmişte uğurda hapse atıldık ve oraları medrese haline getirdik. Bugün çok önemli bir yol ayrımı dediğimiz cumhuriyet tarihi boyunca edindiğimiz kazanımların devamı ve ülkenin geleceği için sistem değişimine ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Artık Türkiye bölgesinde ve dünyada hak ettiği yeri almalıdır. Bu bakımdan devletimizi yönetenler milletten aldığı güçle kararlar almalı ve yoluna devam etmelidir. Bizler bu ihtiyacı karşılanması için halk oylamasında ‘evet’ diyoruz. Yeni sistemle yürütmenin doğrudan millet tarafından seçilmesini, ülkemizin koalisyonlarla ve kısa süreli iktidarlarla zaman kaybetmesini, seçilmişler üzerinde ‘vesayet kurumları’nın olmamasını, devletin hizmet için kurulan tüm kurumlarının seçilmişlerin emrinde veya denetiminde olmasını istiyoruz. Ülkemizin ‘milli irade’nin inisiyatifinde olması için ‘evet’ diyoruz. Kararımız hiçbir kişi veya kuruma karşı değildir. Amacımız kargaşa çıkarmak, kardeşler arası nifak çıkarmak değildir. Kararımız tamamen ülkemizin menfaatine olduğuna inandığımız içindir. Bu halk oylamasının iç hesaplaşmalara feda edilmemesi gerektiğine inanıyor ve bu durumun altını çiziyoruz. Bu değişiklik tamamen milletimizin menfaatinedir. Ülkemizi tehdit eden, insanlarımızın can ve mal güvenliğini kasteden PKK-FETÖ ve benzeri terör örgütleri tedirgindirler ve ‘hayır’ çıkması için yoğun çaba sarfetmektedirler.yüzümüze dost görünen Avrupa devletlerinin çoğu ‘hayır’ı destekliyor. Bizler kısaca Cumhur’un patron olması için ‘evet’ diyoruz” dedi.

Alıcık’tan destek

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık da yaptığı konuşmada neden evet denmesi gerektiği ile ilgili uzun bir konuşma yaptı. Alıcık konuşmasında “Birlik ve beraberliğimizin bozulmaması için hep beraber hareket etmek zorundayız. Bu ülke evlatları kendi kendini kırmamalıdır. Ülkemizin geleceği için doğru karar vermek zorundayız. Dün faklı şeyler söyleyen, bugünde başka başka şeyler söyleyen ülkem ve devletim diyen CHP’nin ne yapmak istediğini anlayamıyoruz. Bu parti veya kişisel bir mesele değil ülke meselesidir. Dünyanın 16. büyük ekonomiis olan bu ülken daha da güçlenmesi ve ülkenin geleceği için bizler ‘evet’ demek zorundayız” dedi.

Basın toplantısına katılan eski ülkücüler Haluk Öztürk, Altan Altınsoy, Ali İhsan Dilmen, Osman Duran, Yaşar Avcıoğlu, Kadir Duran, Mesut Sağıroğlu, Ali Solak, Nihat Ertürk, Ulvi Postacı, Ahmet Kaya, Şükrü Irgat, Burhan Sarıoğlu, Aydın il ve ilçe ocak başkanları halk oylamasında ‘evet’ diyeceklerini açıkladı.

Kaynak: İHA