Dulkadiroğlu Belediyesi Personeline Sertifika

Dulkadiroğlu Belediyesinin Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile başlattığı 'Yerel Yönetimlerin Geliştirilmesi, Ar-Ge ve İnovasyon Süreçlerinin Oluşturulması' Projesi kapsamında personel eğitimi tamamlandı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile ortaklaşa yürütülen proje kapsamında Dulkadiroğlu Belediyesinin bölgesine daha kaliteli bir hizmet sunmasının amaçlandığı belirtildi.

Bir otelde gerçekleşen programda konuşma yapan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, projenin verimli geçtiğini, belediye olarak daha fazla tecrübeye ihtiyaç duyduklarını ve bu kapsamda da Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile işbirliği yaptıklarını belirti.

Daha farklı ve özel projeler geliştirmek amacı ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile protokol imzaladıklarını hatırlatan Okay, sözlerine şöyle devam etti:

'Üç ay önce başlayan bu süreçte yaklaşık 700 personelimiz Hasan Kalyoncu Üniversitesinden gelen öğretim görevlileri tarafından kendi alanlarında eğitime tabi tutuldu. Bunun yanı sıra bölgemizdeki eksikliklerin tespiti konusunda da Hasan Kalyoncu Üniversitesi özel bir çalışma yürütmektedir. Bu projeleri kısa sürede yapabilme adına özel bir gayretimiz söz konusudur. Ayrıca üniversitemizin ve bizlerin yapmış olduğu bu çalışmaların sonucunu vatandaşlarımıza yönelik yapmış olduğumuz çalışmaların anketinde de görmekteyiz. Kısa zamanda kıt imkanlarla hizmet etmeye çalışıyoruz. Tüm bunlara rağmen her şeyin en iyisine layık olan vatandaşlarımıza en güzel hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Bunun için bilgi birikimine ihtiyacımız var. Bu birikimi de Hasan Kalyoncu Üniversitesi bizlere sağlamaktadır.'

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ise Dulakdiroğlu ilçesinin gelişmeye açık bir ilçe olduğunu dile getirdi.

Dulkadiroğlu ilçesinin gelişime açık bir yönünün olduğunu anlatan Yılmaz, bu yönünü en iyi şekilde analiz eden Dulkadiroğlu Belediye Başkanının projelerine ortak olduğunu projenin personel eğitimin yanı sıra Ar-Ge ve İnovasyon'u da kapsadığını ilçenin gelişimi ve kalkınması için gereken tüm çalışmaları yapacaklarını aktardı.

Konuşmaların ardından eğitim programına katılan personele sertifikaları takdim edildi.

Kaynak: AA