Deniz Baykal Açıklaması 'Bana Terörist Diyenin Alnını Karışlarım'

Maltepe’de konferans veren Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, “Anayasaya hayır dedim diye bana terörist diyecek olanın alnını karışlarım” dedi.

Deniz Baykal Açıklaması 'Bana Terörist Diyenin Alnını Karışlarım'
Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Maltepe’de ’hayır’ konferansı verdi. Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansı Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, milletvekilleri, belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar izledi. Konferans öncesinde salonda İzmir Marşı çalınırken vatandaşlar hayır bayraklarıyla marşa eşlik etti. Deniz Baykal’ın salona gelmesiyle başlayan konferansta vatandaşlar dev Türk Bayrağı açtı. Egemenliğin milletin elinde olması gerektiğini söyleyen Deniz Baykal, “Başkanlık olmuş, parlamenter rejim olmuş, meclis hükümeti rejimi olmuş fark etmez ama egemenlik millette olacak. Amerika’da halk oyuyla seçilmiş başkanın istediğini yapabildiğini görüyor musunuz. Bakanlarını tayin edemiyor kongrenin onayı lazım. Büyükelçisini tayin edemiyor. Önemli makamlarına atamaya yapamıyor. Onayını almak lazım kimin milletin. Şimdi cumhurbaşkanı seçerken onun kuracağı hükümetine de güven oyu vermiş olacaksınız onun hükümetini de siz seçmiş olacakmışsınız. Böyle bir şey olabilir mi? Hükümetin kimlerden oluştuğunu bilmeyeceksin. Milletten şaştın mı pusulayı şaştın demektir. Siyasetin pusulası milleti göstermektedir. Millet bir kere seçecek sonra 5 yıl unutacak. Seçtiği adam istediğini yapacak. Ne yapacak 700 katrilyonluk bütçeyi istediği gibi harcayacak. Böyle bir şey olur mu?” dedi.

“Bu anayasa tartışması milletin ihtiyacından kaynaklanan bir tartışma değildir" diyen Baykal, "Milletin böyle bir ihtiyacı olduğuna dair bir gözlem yoktur. Bu birilerinin ihtiyacından dolayıdır. Bu tabandan yukarıya bir arayış değildir. Yukarıdan aşağıya empoze edilmek istenen 24 kanaldan 24 saat naklen yayın yaparak cumhurbaşkanı başbakan nutkuyla Türkiye’ye dayatılmak istenen bir projedir. Hepiniz gibi ben de bu anayasaya hayır diyeceğim. Ben bu anayasaya hayır dedim diye bana terörist diyecek olanın da alnını karışlarım. Ülkenin birliğini bütünlüğünü tesis etmesi gereken bir Cumhurbaşkanının ülkenin yarısından fazlasını terörist imasıyla suçlaması yakışık alıyor mu. Bunu kesinlikle kabul etmiyorum. Bu cumhurbaşkanına da Türkiye’ye de yakışmaz” diye konuştu.

Kaynak: İHA