Darbe Şüphelisi Balıkçı Açıklaması 'Akıncı Üssü'nün Baş FETÖ'cüsü Kurmay Albay Ahmet Özçetin'dir'

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü’ndeki eylemlerle ilgili hazırlanan iddianamede, şüphelilerden Hasan Hüsnü Balıkçı’nın, “Akıncı Üssü’nün baş FETÖ’cüsü Kurmay Albay Ahmet Özçetin’dir” ifadeleri yer aldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, 15 Temmuz darbe girişiminin yönetim merkezi olan Akıncı Üssü’ndeki eylemlerle ilgili hazırlanan iddianame mahkemeye gönderildi. İddianamede ifadesine yer verilen şüphelilerden Hasan Hüsnü Balıkçı, 17 Haziran 2016 tarihine kadar Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda 143. Filo komutanı olduğunu, bu tarihten sonra Akıncı Üssü Harekat Komutanı Kurmay Albay Ahmet Özçetin’in emrine ataması yapıldığını söyledi.

13 Temmuz 2016 tarihinde darbeci general Akın Öztürk’ün damadı Kurmay Yarbay Hakan Karakuş’un kendisine “önümüzdeki günlerde harekat olabilir” dediğini aktaran Balıkçı, Karakuş’un bunu Ahmet Özçetin’den duyduğunu söylediğini kaydetti.



“Asıl darbe girişimini karacılar yapacak, hava kuvvetleri destek olacak”

15 Temmuz’da saat 17.00 sıralarında Karakuş’un kendisini aradığını, acilen Akıncı Üssü’ne gelmesi gerektiğini söylediğini belirten Balıkçı, “Bana, ‘seni Kurmay Albay Ahmet Özçetin çağırıyor’ dedi.

Ben de hazırlanarak servis aracıyla Akıncı Üssüne 143. Filoya gittim. Orada Ahmet Özçetin ile görüştüm. Bana ‘bu gece bir harekat olacak, detaylarını 141. Filoda Mustafa Azimetli Kurmay Binbaşı ve Hakan Karakuş Kurmay Yarbaydan öğreneceksin’ dedi.

Bunun üzerine ben 141. Filoya gittim. Bu sırada saat 18.00 sıralarıydı. Ben gittiğimde 141. Filoda Kurmay Binbaşı Mustafa Azimetli, Kurmay Yarbay Hakan Karakuş vardı. Kendilerine Ahmet Özçetin Albayın gönderdiğini söyledim. Bana Mustafa Azimetli ve Hakan Karakuş, bu gece yarısı geç saatlerde TSK’nın darbe yapacağını, yönetime el koyacağını, asıl darbe girişimini karacıların yapacağını, hava kuvvetlerinin destek unsuru olarak görev yapacağını söyledi” ifadelerini kullandı.

18 darbeci pilot vurulacak yerleri konuştu

Balıkçı, Karakuş’un saat 20.00 sıralarında toplantı yapmak istediği, toplantıya 18 pilotun katıldığını, toplantıda darbe girişimi ile ilgili bilgiler verildiğini anlattı. Balıkçı, toplantıda Kurmay Albay Ahmet Özçetin’in getirdiği hedef listesini gördüğünü belirterek, “Ben bu hedef listesine baktığımda, hedef olarak MİT Müsteşarlığı, MİT’in ikinci yeri, Polis Özel Harekat’da işaretlenmiş birkaç yer vardı. Pilotlar bu hedef yerlerini inceliyorlardı. Daha sonra görev yapacaklar belirlenmeye başladı” dedi.



“Akıncı Üssü’nün baş FETÖ’cüsü Kurmay Albay Özçetin’dir”

Bütün bu olanlardan sonra Özçetin’in ve Akıncı Üssü’nde uçuş ekibinde görev ilan pilotların FETÖ’cü olduklarını düşündüğünü aktaran Balıkçı, “Akıncı Üssü’nün baş FETÖ’cüsü Kurmay Albay Ahmet Özçetin’dir. Ahmet Özçetin Tuğgeneral Hakan Evrim’i de etkisine alarak orada güvendikleri FETÖ’cü pilotlarla bu eylemi planladıklarını düşünüyorum” diye konuştu.



Uçaklara talimat Ahmet Tosun’dan

Balıkçı, uçaklara talimatları Muhabere Elektronik Bilgi Sistemleri’nin (MEBS) başında bulunan şüphelilerden Ahmet Tosun’un verdiğini belirterek, Tosun’un da emirleri Hakan Evrim ve Ahmet Özçetin’den aldığını kaydetti.



“Evrim, general olmasına rağmen pısırık”

Hakan Evrim’in general olmasına rağmen “pısırık” olduğunu anlatan Balıkçı, Evrim’in eylemleri tek başına organize edecek gücünün olmadığını, Özçetin’in daha etkili ve atak olduğunu söyledi.

Balıkçı, “Benim emrimde çalışan alt rütbeli yüzbaşılar arasında TSK’da, özellikle Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda Fetullahçı bir yapılanmanın olduğunu aramızda zaman zaman konuşuyorduk. Benim bulunduğum 143. Filoda çalışan yüzbaşılardan edindiğim izlenim Akıncı Üssü’nün Harekat Komutanı Kurmay Albay Ahmet Özçetin’in Fetullahçı yapılanma içerisinde olabilecek bir isim olduğunu öğrendim. Kurmay Albay Ahmet Özçetin ile zaman zaman karşılaştığımızda eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk’ü çok sevdiğini, Ahmet Özçetin’in de Akın Öztürk’ü çok sevdiğini anladım. Sohbet sırasında kendisi Akın Öztürk’ü çok sevdiğini beyan etmişti” dedi.

Kaynak: İHA