Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yine ters köşe oldular

Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyüme rakamlarının kredi derecelendirme kuruluşlarının tahminlerinin üzerinde çıkmasını "Bu demektir ki yine ters köşe oldular" sözleriyle değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yine ters köşe oldular
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yine ters köşe oldular
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da düzenlenen toplu açılış töreninde halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyüme rakamlarının kredi derecelendirme kuruluşlarının tahminlerinin üzerinde çıkmasını 'Bu demektir ki yine ters köşe oldular' sözleriyle değerlendirdi. AB liderlerinin Papa ile buluşmasını da eleştiren Erdoğan, 'AB ile ilgili haklı olduğum ortaya çıktı' ifadesini kullandı.


Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

'Cumhuriyet tarihi boyunca demokrasi mücadelesinin merkesi Ankara olmuştur. Ankara, şu anda anayasa değişikliğine karşı hayır kampanyası yapan ama evet denmesi için ne gerekiyorsa yapan birisi var ya... O zatın partisi olan partinin bu ülkeyi yönettiği dönemde milleti hor gören bir anlayışın hakimiyetine girmiştir. Aşık Veysel kılık kıyafeti nedeniyle zamanında Ulus'a sokulmamıştır. Bugün hayır diyen zihniyet Aşık Veysel'i Ulus'a sokmayan zihniyettir.

Önceki gün büyüme rakamları açıklandı. Bazıları bu rakamı küçümsemeye kalkabilir. Aynı dönemde AB'nin ortalama büyüme rakamı yüzde 1,5. OECD ülkelerinin ortalama büyüme rakamı 1,7. Bize tabi ki 2,9 yetersiz geliyor. Fırça attığım kredi derecelendirme kuruluşları var ya... Onların değerlendirmelerinin bir puan üzerinde çıktığını belirtelim. Bu demektir ki yine ters köşe oldular. Bu millet penaltıyı iyi atar. 16 Nisan'da Avrupalı liderlere, bir kısmı hariç, gereken dersi vermeye hazır mıyız?

İktidara geldiğimizden beri içimizde ukte olmasına rağmen başkanlık sistemini dile getiremedik. 2007 yılında bu sürecin ilk adımını attık. Bu cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiydi. Doğru olan bu sisteme cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce geçmekti. Ama öyle saldırılara maruz kaldık ki bu sistemi gündeme getirmeye dahi fırsat bulamadık.'

'BİR ŞEY OLMAZ DEMESİNE BAKMAYIN'

Ana muhalefetin bugün sistem değişmezse bir şey olmaz, herkes görevine devam eder demesine bakmayın. Her şeyde olduğu gibi bu hususta da yalan söylüyor. 7 Haziran akşamı sivil darbe önlendi dediler. Cumhurbaşkanlığı makamı tartışmalı hale geldi dediler. İstikrarsızlık çığırtkanlığı yaptılar. Hemen ardından Diyarbakır'da 53 Kürt kardeşimiz öldürüldü. Öldürenler de öldürülenler de Kürt. Hani bu alçaklar Kürt kardeşlerimizin temsilcileriydi. Bunlar hiç Kürt kardeşlerimizin temsilcisi olmadı.

Bedeli ne olursa olsun bu terörü bitireceğiz. İnşallah 16 Nisan bunun müjdecisi olacaktır. 16 Nisan tüm kriz tüccarlarına verilecek bir cevap olacaktır. Ankara 16 Nisan'da darbecilere meydanı bırakmamak için evet diyor mu? Ankara FETÖ ihanet çetesini bu ülkeye zarar veremeyecek hale getirmek için evet diyor mu? 16 Nisan'dan sonra konu parlamentoya gelirse ben onaylarım. Şehitlerimizin katillerinin af yetkisini kendimizde bulamayız.

15 Temmuz darbesinin ilk hedefi Ankara'yı ele geçirmekti. Siz gövdenizi o tanklara, F-16'lara siper ettiniz. Onlar modern silahlarla bu işe bitireceğiz dediler. Onlar tuzaklarını kurdular ama Allah'ın tuzağının üzerinde bir tuzak yoktu bunu bilmiyorlardı. Bundan sonraki tokat daha da büyük olacak.

'DANGALAKLAR, ERDOĞAN SİZİN DEMENİZLE Mİ ÖLECEK?'

15 Temmuz'da Türk milleti, izzetine canı pahasına sahip çıkmıştır. Şu anda her taraftan üzerimize gelenler var ya, işte onların tüm derdi sizlerin teslim olmak yerine direnmeniz ve zafere ulaşmış olmanızdır, ondan dolayı çıldırıyorlar. Siz onların tüm hesaplarını, planlarını, beklentilerini yerle yeksan ettiniz. İşte İsviçre parlamentosunun önünde büyük bir pankart. Benim resmim ve şakağıma daynmış bir silah. Ne diyor, Erdoğan'ı öldürün. Dangalaklar Erdoğan sizin demenizle mi ölecek? Biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık. Rabbimiz ne derse o olacak.

'AB İLE İLGİLİ HAKLI OLDUĞUM ORTAYA ÇIKTI'

16 Nisan geliyor, Türk milleti bu batının liderlerine en büyük dersi verecek. AB ile ilgili bazı şeyler söylüyordum, haklılığım çıktı. Gittiler Vatikan'da tüm AB liderleri kuzu kuzu orada oturup Papa'yı dinlediler. AB'ye Türkiye'yi niye almıyorlar anladınız mı? Olay tamamiyle açık ve net söylüyorum haçlı ittifakıdır. 16 Nisan aynı zamanda bu kararı değerlendirme zamanıdır.

'HAYIR DİYEN DE SAYGINDIR'

Halk oylamasını yapıyoruz, Kılıçdaroğlu çıkmış diyor ki, 'Hayır diyenler teröristtir' diyormuşuz. Kılıçdaroğlu, yine yalan söylüyorsun. Biz demokrasiye öylesine inanmışız ki, bağlı olmuşuz ki, milletin iradesi bizim için en saygın tepe noktadır. 'Evet' diyen ne kadar saygınsa 'Hayır' diyen de o kadar saygındır.

Ama kim hayır diyor. Bölücü terör örgütü, Pensilvanya, Kandil, Avrupalı bazı liderler... Türkiye'den baro başkanı Avrupa'da kampanya yapıyor. Bütün bunlar hayır derken biz milletimize bir şey hatırlatıyoruz. Kılıçdaroğlu meclis fesh edilecek diyor. Böyle bir şey yok. Yalan konuşma. Meclis'i daha da güçlendiriyoruz. Cumhurbaşkanı veya meclis seçimlerin yenilenmesi kararı alırsa bu aynı anda ikisinin de seçimini getirir. Yani bu kararı almak da o kadar kolay değildir.'