Cora 'CHP'nin Etkili İsimlerinden Mahmut Tanal Seçilme Yaşının 18'E İndirilmesi Konusunda TBMM 'Ye Kanun Teklifi Vermiş'

Meclis’in en genç milletvekili olan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, CHP’nin yeni hükümet modelini yaptığı icraatlar ve genel başkanlarının yaptığı konuşmalar ile desteklemeye devam ettiğini belirterek "CHP’nin etkili isimlerinden Mahmut Tanal seçilme yaşının 18’e indirilmesi konusunda TBMM ’ye kanun teklifi vermiş" dedi.

Cora, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "CHP yeni hükümet modelini anlatmaya devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal KIılıçdaroğlu, çift başlı yönetimin sakıncalarını bir radyo programında anlattı. ’Başbakan ile Cumhurbaşkanı farklı partilerden olursa siyasi kriz çıkar’ dedi.

Daha önce ülkemizde nüfus 57 milyon iken milletvekili sayısını 450 ’den 550 ’ye çıkaran onlar. Şimdi nüfus 83 milyon temsilde adaleti sağlamak için Milletvekili sayısı 50 artırılıyor. Karşı çıkan yine onlar. Şimdi yeni bir şey daha öğrendik. CHP’nin etkili isimlerinden Mahmut Tanal seçilme yaşının 18’e indirilmesi konusunda TBMM ’ye kanun teklifi verdi. Anlaşılan o ki boşuna yaygara koparıyorlar. İyi biliyorlar ki yeni sistem ülkemize en uygun sistemdir. Her bir maddeyi kendileri de esasen özünde kabul etmekte ve desteklemektedir. Onlara göre asıl mesele hükümet modelinde geçmişte yaşanan sorunlar gelecekte tekrar edip etmeyeceği değil, ’Hayır’ çıksın AK Parti gitsin, hükümet meşruiyeti tartışılsın. Recep Tayyip Erdoğan kaybetsin. Sonrasına bakarız’ Ülkenin geleceği çok önemli değil ’ayağıma yer edeyim, gör bak sana ne edeyim’ derdindeler. Yeniden belirsizlik istiyorlar. Görünen o ki milletimiz bu anlayışa müsaade etmeyecektir" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA