Buca'da Tiyatro Dolu Hafta

Buca, mart ayının son haftasında dolu dolu tiyatro keyfi yaşadı. Dünya Tiyatrolar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen tiyatro gösterileri üç gün boyunca sanatseverlere keyifli dakikalar yaşattı. ‘Çilekli Turta’, ‘Son 6 Saat’ ve ‘Kader Kısmet Oyunu’ isimli oyunlara Bucalılar yoğun ilgi gösterdi.

Buca'da Tiyatro Dolu Hafta


Buca’yı yılın 365 günü sanatla buluşturmak için yola çıkan Buca Belediyesi, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü etkinlikleri kapsamında üç ayrı tiyatro oyununu Bucalı sanatseverlerle buluşturdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Konferans Salonu ve Buca Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda farklı tarihlerde sahnelenen ‘Çilekli Turta’, ‘Son 6 Saat’ ve ‘Kader Kısmet Oyunu’ isimli her üç oyunda da salonu dolduran Bucalılar sanat dolu akşamlar yaşadı.

İzleyicilerden tam not aldılar

Bir yazarın eşinden ayrılmak için başvurduğu yöntemleri ve en yakın arkadaşını bu kararına ortak etmesiyle beraber zeki bir kadının eşinden ayrılmamak için nasıl hareket ettiğini konu alan iki perdelik Çilekli Turta oyununda tecrübeli oyuncular Volkan Ünlü, Fulden Akyürek ve Özgür Özberk performansıyla alkışları topladı. Geçtiğimiz hafta içinde Bucalılarla buluşan bir diğer oyun ise bütün aksiliklere rağmen tiyatro oyununu seyirciyle buluşturmak isteyen bir yönetmenin gösterinin başlamasına son 6 saat kala oyuncularla verdiği mücadeleyi mizahi bir dille seyirciye anlatan “Son 6 Saat” oldu. Umur Bugay’ın kaleminden erkek-kadın ilişkileri sahneye yansıtan “Kader Kısmet Oyunu” adlı oyun ise Asuman Dabak Sahne İzmir’in oyuncu adayları tarafından sahnelendi. Çiçeği burnunda oyuncu adayları gösterdikleri başarılı performans ile izleyicilerden tam not aldı.
Kaynak: İHA