'Bu Referandumu Erdoğan İçin Değil Milletimiz İçin İstiyoruz'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Bu referandumu Recep Tayyip Erdoğan için istemiyoruz. Milletimiz için istiyoruz. Milletimizin kaderiyle birleri oynamasın diye istiyoruz” dedi.

'Bu Referandumu Erdoğan İçin Değil Milletimiz İçin İstiyoruz'
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu Manisa temasları kapsamında AK Parti Manisa İl Başkanlığını ziyaret etti. AK Parti Manisa İl Başkanı Berk İçelli, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ, İsmail Bilen ve çok sayıda partili tarafından gençleri sloganlarıyla karşılandı.

AK Parti İl Binasındaki toplantı salonunda partililere hitap eden Bakan Müezzinoğlu, AK Parti’nin kurucusu şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kuruluşta kaydettiği sözleri anlatarak, “AK Parti milletin partisidir. Bir defa altını en köklü çizeceğimiz cümle budur. AK Parti milletin partisidir. Biz AK Parti olarak aynı zamanda CHP’li kardeşlerimiz yarını için, aynı zamanda MHP’li kardeşlerimizin yarını için, aynı zamanda 80 milyon ülkemizin yarınları için, hangi kökenden, hangi meşrepten gelirse gelsin 80 milyonun yarınları için ‘AK Parti milletin partisidir’ diyerek bu yola çıktık. Temel felsefemiz milletimizdir, medeniyet değerlerimizdir, milletimizin ortak değerleridir, ortak hayalleri ve ortak hedefleridir” dedi.



“BU REFERANDUMU RECEP TAYYİP ERDOĞAN İÇİN İSTEMİYORUZ. MİLLETİMİZ İÇİN İSTİYORUZ”

Müezzinoğlu, "Belirli güç odaklarına inananlar, güvenenler, sırtını yaslayanlar, mevsimsel başarılar elde edenler bizi hep tehdit ettiler. Kurulduğumuz günden bugüne hep tehdit ettiler. Hatırlarsanız kurulduğumuz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımıza ‘Muhtar bile olamazsın’ dediler. O, ‘Benim ne olacağım çok önemli değil, milletimin ne olacağı benim için önemli’ dedi.

‘Sizin bana hangi sıfatı koyduğunuz önemli değil, milletimin vicdanında konulan sıfatlar benim için önemli’ dedi.

2002 seçimlerine giderken milletvekili listelerinden sayın genel başkanımız çıkartıldı. ‘Milletvekili olamazsın’ dediler. O yine ‘Çok önemli değil, ben partimin genel başkanı olarak milletimin gönlündeki, vicdanındaki yeri benim için önemli. Bu ülkenin yarınları, bu milletin yarınları benim için önemli’ dedi ve AK Parti kadrolarıyla bu yolculuğu yaptık. Ama o gün bu gün de bu millet bize hiç yanlış yapmadı. Biz de milletimize hiç yanlış yapmadık. Millete inanarak millete güvenerek bu yolculuğu yaptık. Bundan sonraki yolculuğumuz da millet merkezli, millete inanan, millete güvenen ve milletin hak ve hukukunu koruyan bir yolculuktur. Onun için bu referandumu istiyoruz. Bu referandumu Recep Tayyip Erdoğan için istemiyoruz. Milletimiz için istiyoruz. Milletimizin kaderiyle birleri oynamasın diye istiyoruz. Milletimizin özellikle bu ülkenin geleceği olan gençlerimizin kaderiyle birileri oynayamasın. Bizim gençliğimizden bugüne gelinceye kadar bizim gençliğimizin kaderiyle oynayanlar çok oldu. Sabah faşist dedikleri bu ülkenin temiz gencini akşam komünist dedikleri bu ülkenin bir ailesinin evladını aynı silah öldürdü. Yetmedi, laik misin, değil misin, cumhuriyetçi misin, değil misin, şeriatçı mısın, değil misin diye yine milletin kaderiyle oynayarak geldiler genç kızlarımızın başörtüsüyle oynadılar. Hep bir taraftan demokrasi dediler bir taraftan milletin ümüğünü, milli iradenin ümüğünü ikide bir sıktılar. AK Parti var olduğu sürece, Recep Tayyip Erdoğan sağ olduğu sürece bu milletin kaderiyle hiçbir hain oynayamayacak. İşin özü milletimizin adına budur” diye konuştu.



“SİZE İNANMAYANI SİZ DE ELİNİZİN TERSİYLE İTİN”

“Biz bu millete inanıyoruz ve güveniyoruz” diyen Bakan Müezzinoğlu, “Bu milletin gençlerine de inanıyor ve güveniyoruz. Şimdi 18 yaşındaki gençlerimizin önünü açıyoruz. Burada bizim 8 milyon gencimiz var. Bakın milletin kaderiyle nasıl oynuyorlar. 8 milyon genç demek Bulgaristan’ın nüfusu, Yunanistan’ın nüfusu demek. Bir ülkenin nüfusu kadar genci olan bir ülkeden Almanya korkuyor olabilir, Hollanda korkuyor olabilir ya ey CHP sen niye korkuyorsun? Bırak bu 8 milyonun içinden muhtar adayları çıksın, belediye meclis üyeleri çıksın, belediye başkanları çıksın, yarın dünya çapında Recep Tayyip Erdoğan’lar çıksın. Niye korkuyorsun bu gençlerden? Arkadaşlar, sizi muhtar adayı olmaya bile layık görmeyenleri siz hiçbir şeye layık görmeyin. İtin elinizin tersiyle hakkınızı cebinize koyun. 8 milyon gencin hakkı cebinde olsun ister kullanır ister kullanmaz, ister aday olur ister olmaz. Ama o hakkı vermiyor diyor ki, ‘Sen bana inan bana güven’ sen bana inanmıyorsan güvenmiyorsan ‘Ben de sana inanmıyorum ve güvenmiyorum’ demeye hazır mıyız gençler? 14 gün gece gündüz demeden çalışıyor muyuz? Geleceğinize sahip çıkıyor musunuz?” diyerek gençlerden ‘evet’ sözü aldı.

AK Parti İl Başkanı Berk İçelli ziyaretin anısına Bakan Müezzinoğlu’na içinde kuru üzüm ve mesir macunu bulunan Manisa’nın geleneksel ürünlerinden oluşan bir sepet hediye etti.

(Sadık Cangel - Aykut Yeniçağ / İHA)
Kaynak: İHA