Bilal Erdoğan STK Temsilcileriyle Buluştu

Türkiye Gençlik Vakfı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle buluştu.

Bilal Erdoğan STK Temsilcileriyle Buluştu
Türkiye Gençlik Vakfı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan Şanlıurfa’da sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileriyle buluştu.

Cumhuriyet Sosyal Tesislerinde Vali Güngör Azim Tuna, AK Parti Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin, AK Parti İl Başkanı Abidin Beyaüzgül ve Parti Teşkilatı, TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet ile sivil toplum kuruluşlarının yoğun katılım gösterdiği buluşmada ilin sorunları ve 16 Nisan halk oylamasının önemine değinildi.

"Çok önemli bir dönem içerisindeyiz"

Programda halk oylaması çalışmaları için bir bütün olarak hareket ettiklerini belirterek sözlerine başlayan Başkan Nihat Çiftçi, "Çok önemli bir dönem içerisindeyiz. Türkiye’miz Allah’ın izni ile 16 Nisan’da yepyeni bir döneme girecektir. Bizler de yerel yöneticiler olarak ilçe ilçe, mahalle mahalle hep sahadayız. Ve bu alan çalışmalarımızı hep birlikte yapıyoruz. Çünkü biz geleceğimizi inşa ediyoruz. Geleceğimiz ile ilgili bir düzenlemeyi halkımıza doğru bir şekilde anlatmak için alanlardayız. Bu şahsi, parti, kurum meselesi değil bir millet meselesidir. Şanlıurfa’da birlik ve beraberliği ile tüm sivil toplum kuruluşları, kamu kurum kuruluşları ve yerel yöneticileri ile bağlı bulunmuş olduğumuz AK Parti teşkilatları ile koordinasyon içerisindeyiz. Bu çalışmadan dolayı emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum" dedi.



"Sivil toplum kuruluşlarımızı önemsiyoruz"

Başkan Çiftçi’nin ardından söz alan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ise STK’ların önemine değindi. STK’ların toplumun can damarı olduğunun altını çizen Vali Tuna, "STK’lar bizim için çok önemlidir. Nasıl ki bir vücudu oluşturan organlar var. Bunların ahenkli çalışması, vücudun düzgün çalışması açısından her ne kadar önemli ise STK’lar da bir toplumun aslında can damarlarından vücuda taze kan pompalayan, vücudun sağlıklı olması için her biri üzerine düşen görevi yapmaya çalışan organizmalardır" diye konuştu.



Bilal Erdoğan’dan birlik, beraberlik mesajı

Buluşmada daha sonra STK temsilcileri ve katılımcılara seslenen TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan ise birlik ve beraberlik mesajı verdi. Erdoğan "STK’lar malumunuz ya kamunun yerine getirdiği bir hizmeti ikame ederler ya da kamunun yetişemediği yerlerde bu hizmetleri halka sunarlar ya da kamunun doğası itibari ile imkanı yetmeyen işleri halkın ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştirilirler. Sonuç itibari ile bir ülkede STK’lar her ne kadar güçlü ise o ülkenin de kalkınmışlığı o kadar ileri derecede olur. Onun için birlik olmamız lazım. STK’larımızın beraber, olması birlik olması, aralarında muhabbet ve bağlar kurulması geleceğimiz ve çocuklarımız için çok önemli" şeklinde konuştu.



Erdoğan’dan Büyükşehir Belediyesine ziyaret

Programın ardından TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Erdoğan, Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Başkan Nihat Çiftçi’nin ağırladığı Erdoğan’a Şanlıurfa’daki çalışmalar ile ilgili bilgiler verildi.

Kaynak: İHA