Bilal Erdoğan Adıyaman'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet, STK temsilcileri ve dernek başkanlarıyla bir araya geldiği Adıyaman’da, CHP’yi eleştirerek, "Bu CHP zihniyetinin hiçbir zaman halk iradesine, millete saygısı olmadı. Saygı yerine halka ’göbeğini kaşıyan adam, cahil halk’ dedi" ifadelerini kullandı.

Bilal Erdoğan Adıyaman'da
STK temsilcileriyle yemekte bir araya gelen Bilal Erdoğan’a parti üyeleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi. Programda konuşan Bilal Erdoğan, CHP’yi eleştirdi.

Erdoğan, "Bu CHP zihniyetinin hiçbir zaman halk iradesine, millete saygısı olmadı. Saygı yerine ’göbeğini kaşıyan adam, cahil halk’ dedi.

CHP halka hep böyle muamele etti. Şimdi millet artık 15 Temmuz’dan sonra kül yutmuyor. 15 Temmuz’dan sonra bu değişiklik elzem hale geldi ve halkın iradesinin aracısız bir şekilde yönetime yansıması, güçler ayrılığı ilkesinin yasama ile yürütme arasında gerçek anlamda işleyebilmesi ve yargının hem bağımsızlığının hem de tarafsızlığının güvence altına alınması için yeni anayasa gerekli hale geldi. Ayrıca gençlerimizin 18 yaş gençlerimizin seçilme hakkını kazanması için yeni bir sisteme ihtiyaç oldu. Şimdi millete saygısı olmayan ne düşünür. ’Zaten yaş önemli değil, zaten oy kullanması da benim umurumda değil onun için de seçilmesini istemiyorum’ diyorlar. Ama sen 18 yaşındaki bir gence oy verme hakkı tanıyorsan öyle bir genç gelir ki, 18 yaşında İstanbul’u da fetheder tankları da ayakları altında çiğner geçer. O yüzden o gençlerin başımızın üzerinde de mecliste de yeri var ve olacak da. CHP zihniyeti bunu hazmedemese bile 16 Nisan halk oylamasına kalan iki haftada sivil toplumdan benim bir isteğim, arzum var. Kalan bu iki haftada kafası karışık olan arkadaşlarımız, kardeşlerimiz, eşlerimiz, dostlarımız varsa onlara bu işin aslını anlatmamız gerekiyor" dedi.

Gençliğe oldukça önem verdiklerini söyleyen TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet ise şöyle konuştu:

Türkiye Gençlik Vakfı olarak illerimizi ziyaret ediyoruz. Türkiye Gençlik Vakfı olarak gençliğimizin olduğu her yerde olma noktasında hızlı bir çalışmamız var. Adıyaman’da bu manada bölgeye örnek olacak şekilde hızlı bir büyüme içerisine girdi. İnşallah Adıyaman’da da dokunulmadık genç bırakmamayı düşünüyoruz. Çünkü biz inanıyoruz ki gençliğimiz büyük bir potansiyele sahip ve bu gençler inşallah yeni güçlü bir Türkiye’nin mimarları olacaklar inşallah bu gençler önce bu coğrafyada daha sonra bütün dünyanın da kaderini değiştirecekler. Yeni Türkiye’nin önemli parçası olan sivil toplumu inşallah hep birlikte oluştururuz diyorum.”

Adıyaman Valisi Abdullah Erin ise, Adıyaman’ın devletine bağlı birlik ve beraberlikten yana her zaman tavrını net bir şekilde ortaya koyan bir kent olduğunu belirtti.

Erin, Türkiye’nin her geçen gün daha da büyüyerek her anlamda güçlendiğini vurguladı.

Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu da, "Siyasi fikir ayrılıkları bile, din ayrılıkları bile bugüne kadar bizim aramıza nifak sokamamıştır. İnşallah bundan sonra da birliğimizi, dirliğimizi devam ettireceğiz" diye konuştu.

Düzenlenen yemeğe; Bilal Erdoğan, TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet, Vali Abdullah Erin ve Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu’nun yanı sıra TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Adıyaman milletvekilleri İbrahim Halil Fırat, Adnan Boynukara, Salih Fırat, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Abdurrahman Dimez, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Hanifi Erdem, Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Mutlu, STK temsilcileri, dernek başkanları, parti üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Kaynak: İHA