Başkan Edebali Pedal Çevirerek Yıldırımlıları Sağlıklı Hayata Davet Etti

Yıldırım Belediyesi, Mimarsinan Mahallesi’nde Yıldırım Bisiklet Evi’ni ilçeye kazandırdı.

Başkan Edebali Pedal Çevirerek Yıldırımlıları Sağlıklı Hayata Davet Etti
Yıldırım Belediyesi, ilçede 7’den 70’e her kesimin sporun içinde olması adına yeni bir yatırımı daha Yıldırımlıların hizmetine sundu. Yıldırım Bisiklet Evi’nin açılışı öncesi Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım Bisiklet Kulübü üyeleri ve çok sayıda bisiklet tutkunu ile birlikte pedal çevirerek, ilçe sakinlerini sağlıklı hayata davet etti. Yıldırım Bisiklet Evi’nin açılış törenine ise Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Yıldırım İlçe Emniyet Müdürü Hasan Turan, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Yıldırım Bisiklet Kulübü Başkanı Rafet Uyar, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ömer Aykan, Yıldırım Bisiklet Kulübü üyeleri ve çok sayıda bisiklet sporcusunun yanı sıra muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’da sağlıklı yaşam için yeni bir buluşma noktası oluşturuyoruz. Bisiklet sporunu sevdirmek ve bu spora gönül verenler için güvenli bir nokta olacak bisiklet evimiz 135 metrekare alanda bisiklet severlere hizmet verecek” dedi.

Yıldırım Bisiklet Evi’nin kurulmasında Yıldırım Bisiklet Kulübü’nün katkısının önemine değinen Edebali, “Yıldırım bisiklet sporu için coğrafi olarak zor bir yer olsa da kulüp üyelerinin isteği, tutkusu beni çok etkiledi. Kulüpten ziyade aile olarak hareket eden Yıldırımlı bisikletçilerimizi tebrik ediyorum. Bisiklet sporu insanın sağlıklı yaşaması için en ideal spor. Bireysel ve toplumsal olarak katkısı çok fazla. Çevreye ve doğaya olumlu katkısından dolayı bisiklet sporunu yaygınlaştırmamız bizler için çok önemli. Yaşadığımız zaman diliminde özellikle çocuklarımızı teknolojik bağımlılıktan kurtarmak adına bisikleti teşvik etmeliyiz” şeklinde konuştu.

Yıldırım’da hayata geçirilen kentsel dönüşüm projelerinde sosyal donatı alanlarının da önemine değinen Başkan Edebali, “Biz şehrimizi fiziki anlamda dönüştürürken aynı zamanda kültürel ve sosyal donatı alanlarını da kazandırıyoruz. Dönüşümün gerçekleştiği bölgelerimizde bisiklet yollarını da yapıyoruz. Her bölgemizde 4’er ve 10’ar kilometrelik bisiklet yollarını ilçemize kazandıracağız. Türkiye’nin en büyük spor kompleksi ilçemizde yükseliyor. Yıldırım Belediyespor Kulübü bünyesinde yaz kış demeden 30’un üzerinde branşta çocuğumuza eğitim veriyoruz. Bunun sonuçlarını yurt içi ve yurt dışında şampiyonluklarla alıyoruz. Bugün Kütahya’da düzenlenen finallerde şampiyon olan U17 takımımızı tebrik ediyorum. Ayrıca kadınlarımızın spor yapması amacıyla mahallelerimizde kadın spor eğitim merkezleri açarak kadınlarımızı spora teşvik ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ise bisiklet sporunun Yıldırım’da yaygınlaşmasının sağlıklı yaşam için vazgeçilmez unsurlardan birisi olduğunu vurgulayarak, “Çevreye ve doğaya zarar vermeyen bu sporumuz aynı zamanda bireylerin kişisel gelişimine de oldukça fazla katkısı var. Bugün Yıldırım Belediyemizin hayata geçirdiği Yıldırım Bisiklet Evi ile birlikte sağlıklı yaşam ilçemizde daha da artacağına canı gönülden inanıyorum” dedi.

Kaynak: İHA