Başkan Demircan, Berberlerden Referandum İçin Destek İstedi

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Türkiye’nin yıllarca çeşitli ayrışmalarla bölünmeye çalışıldığını belirterek, "Bir memleketi ya fiilen bölersiniz, ya zihnen bölersiniz, ya da yönetim olarak bölersiniz. Çok yapılı, karar veremeyen, hızlı iş yapamayan, yürütemeyen bir devlet yaparsın ki orada işler ağır gitsin, kararlar hızlı verilmesin” dedi.

Başkan Demircan, Berberlerden Referandum İçin Destek İstedi
Kasımpaşa Sosyal Tesislerinde kahvaltıda berberlerle bir araya gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’de yıllardır Alevi-Sünni, Sağ-Sol, Türk-Kürt gibi ayrıştırmalar yapılmaya çalışıldığını söyleyen Demircan, "Her yerde bölmek, mümkünse fitneyi herkesin içine sokmak var. Amaçları işte bu coğrafyada birliğini kaybetmiş, beraberliğini kaybetmiş bir ülke yaratmak. Birliğini beraberliğini kaybetmiş bir aile kendi iradesini ortaya koyamaz. İpini elinde tuttuğu adamın vesayetindedir, emrindedir. Bir memleketi ya fiilen bölersiniz, ya da zihnen bölersiniz. Ya da yönetim olarak bölersiniz. Çok yapılı, karar veremeyen hızlı iş yapamayan, yürütemeyen bir devlet yaparsın ki orada işler ağır gitsin. Kararlar hızlı verilmesin" diye konuştu.

Türkiye’de mevcut sistemin biraz karışık oluğunu vurgulayan Demircan, bunu verdiği örnekle açıkladı.

Türkiye’de 1963 yılına kadar ilçe belediye başkanlarının, belediye meclis üyelerince seçildiğini anlatan Demircan, "1963’e kadar Türkiye’de belediye seçimi şöyle yapılırmış; vatandaş meclisi seçermiş. Yani Beyoğlu Belediyesinin 31 meclis üyesi var. 31 meclis üyesi toplantıda toplanır. İçlerinde birini belediye başkan seçermiş. Yani 31’in 16’sı birine oy verdi o başkan. Biri vazgeçse, bir ’gen soru’ verse bir daha oylama yapılacak. Oylamada birisi öbür tarafa geçse başkanlık gitti. Yani meclisin içerisindeki ayak oyunları biter mi? Bitmez. Niye? Her an biri başkanlık hesabı yapar. Başkan iş mi yapsın, milletle mi uğraşsın. Düşünün ki bu kadar topal ördek olmuş bir başkanı müdürleri dinler mi? Bir yerde iki baş olur mu?” ifadelerini kullandı.

Başkan Demircan, berberlerden 16 Nisan halk oylaması için destek istedi.
Kaynak: İHA