Başbakan Başdanışmanı Şen Açıklaması

'Cumhurbaşkanımız, 'ben sorgulanmalıyım, yargılanmalıyım, suç işliyorsam cezalandırılmalıyım.' diyor. 'Azledilmem gerekirse, azledilmeliyim.' diyor ama bunlar ise 'yeni sitemde sen diktatör olacaksın.' diyorlar. Ey akıl neredesin sen'

Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen, anayasa değişikliğine ilişkin, 'Cumhurbaşkanımız, 'ben sorgulanmalıyım, yargılanmalıyım, suç işliyorsam cezalandırılmalıyım.' diyor. 'Azledilmem gerekirse, azledilmeliyim.' diyor ama bunlar ise 'yeni sitemde sen diktatör olacaksın.' diyorlar. Ey akıl neredesin sen.' dedi.

Şen, AK Parti Bigadiç İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ''Yeni Türkiye Yolunda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' konulu konferansta, mevcut sistemle Türkiye'nin çift direksiyonlu arabaya benzediğini söyledi. 'Hayır' cephesindekilerin Türkiye'nin çift direksiyonlu olmasını istediğini dile getiren Şen, '1960 ihtilalcileri ile 15 Temmuz ihtilalcileri arasında hiçbir fark yok. Onlar şimdi 16 Nisan'ı kolluyor. Türkiye'de 1960 ihtilalinden bugüne kadar yaşanan olayların birbirinden hiçbir farkı yok. Aynı kitabın sayfaları bunlar.' diye konuştu.

Şen, mevcut Anayasa'ya göre cumhurbaşkanının sorgulanamadığını, oysa cumhurbaşkanlığının da bir sorumluluğunun olması gerektiğine ifade ederek, şunları söyledi:

'Mevcut anayasada cumhurbaşkanına kimse dokunamıyor. İşte biz bu mevcut Anayasayı yıkmaya çalışıyoruz. Bunu Cumhurbaşkanımız istiyor. Normal vatandaş yargılandığında hesap veriyor, soruşturuluyor. Cumhurbaşkanımız, 'ben sorgulanmalıyım, yargılanmalıyım, suç işliyorsam cezalandırılmalıyım.' diyor. 'Azledilmem gerekirse, azledilmeliyim.' diyor ama bunlar ise 'yeni sitemde sen diktatör olacaksın.' diyorlar. Ey akıl neredesin sen. Parlamenter sistem Osmanlı Devleti'ni çökerten sistemdir. Biz cumhuriyetin çökertilmesine izin vermeyeceğiz. Güçlü liderlik, yüksek milli duygular, yeni sistem ve yeni bir Türkiye için 'evet' diyoruz.'
Kaynak: AA