AGD Üyesi Gençler Çanakkale'de

AGD Genel Başkanı Turhan: '250 binden fazla şehidimizin, bize emanet olarak bırakmış oldukları şu güzel vatanımız ile alakalı aşkımızı, heyecanımızı ve mücadelemizi yenilemek için koşarak buralara kadar geldik'.

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyesi yaklaşık 2 bin genç, Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'ndaki şehitliği ziyaret etti.

Sabahın erken saatlerinde 40 otobüsle Eceabat ilçesine ulaşan gençler, ilk olarak Çanakkale Savaşları'nda sıhhiye birliklerinin görev yaptığı Akbaş Şehitliği'ne geldi. Burada sabah namazını kılıp dua eden gençler, daha sonra kendileri için hazırlanan çorbaları içti, okunan Kur'an-ı Kerim'i dinledi.

AGD Genel Başkanı Salih Turhan, burada yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşları'nın önemine dikkati çekti.

Dernek üyelerine seslenen Turhan, şunları söyledi:

'250 binden fazla şehidimizin, bize emanet olarak bırakmış oldukları şu güzel vatanımız ile alakalı aşkımızı, heyecanımızı ve mücadelemizi yenilemek için koşarak buralara kadar geldik. O yüzden bu toprakları dolaşırken her kilometre karenin içerisinde, her bir metrekarenin içerisinde 6 binden fazla merminin atıldığını o barutların kokularını duyarak ziyaret edin. 13-15 yaşında şehadet şerbetini içen ecdadımızın şu anda bizim ile bir ve beraber olduğunu unutmadan bu topraklar üzerinde dolaşın.'

- 'Aramıza sınırlar çekmek isteyenlere karşı bir cevap olacak'

Turhan, burada maddi gücün değil manevi gücün kazandığını, inancın bir zafer olduğunu unutmadan bu toprakların ziyaret edilmesi gerektiğini vurgulayarak, 'Bizlerin bu mücadelesinde bir, beraber, ümmet olmak her şeyin üzerindedir. Kabirleri ziyaret ederken Gazze'den, Şam'dan, Bağdat'tan gelen mücahitlerin ve şehri Diyarbakır'dan gelen Selahaddin'nin torunlarının sesini duyacaksınız. İnşallah bu çalışma aramıza sınırlar çekmek isteyenlere karşı da bir cevap olacaktır.'' ifadelerini kullandı.

Gençler, daha sonra Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'ndaki diğer şehitlikleri ziyaret etti.
Kaynak: AA