Hakkari'ye 17 Milyon Liralık Spor Yatırımı

Gençlik ve Spor Bakanlığınca yaptırılan ve yaklaşık 17 milyon liraya mal olan, içerisinde yarı olimpik yüzme havuzu, bin 500 kişi kapasiteli spor salonu, çok amaçlı gençlik merkezi, 3 antrenman salonu bulunan spor kompleksinin haziran ayında hizmete girmesi bekleniyor Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güldal: 'Bakanlığın Hakkari'ye yönelik büyük projeleri var. Şu an 10 bin kişilik şehir stadyumunun altyapısı da hazırlandı. Yüksekova'da biten çok amaçlı gençlik merkezimiz var. Çukurca ilçesinde çok amaçlı gençlik merkezimiz bitme aşamasında'

YILMAZ KAZANDIOĞLU - Gençlik ve Spor Bakanlığınca Hakkari'de yaptırılan, içerisinde yarı olimpik yüzme havuzu, bin 500 kişi kapasiteli spor salonu, gençlik merkezi, 3 antrenman salonu bulunan spor kompleksinin haziran ayında hizmete girmesi planlanıyor.

Pehlivan Mahallesi'nde yapımına 2014 yılında başlanan, yaklaşık 17 milyon liraya mal olan spor kompleksinde, bin 500 kişi kapasiteli spor salonu, çok amaçlı gençlik merkezi, 3 antrenman salonu, 500 seyirci kapasiteli yarı olimpik yüzme havuzu, tekerlekli paten pisti, koşu parkuru ve çeşitli sporların yapılabileceği açık alanlar bulunuyor.

Komplekste günde yaklaşık 2 bin kişi spor yapabilecek.

- Güldal: '15 milyon lira değerindeki telesiyej sözünü de aldık'

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, spor kompleksinin hizmete girmesiyle özellikle gençlerin çok güzel spor alanlarına kavuşacaklarını söyledi.

Spor kompleksinin yapıldığı alanda eskiden sentetik futbol sahası ve 450 kişi kapasiteli spor salonu bulunduğunu anlatan Güldal, bu nedenle gençlere yeteri kadar hizmet sunamadıklarını vurguladı.

Güldal, yeni yapılan kompleks ile her kesime hitap eden alanlar oluşturduklarını, bunların içerisinde fitness salonu ve saunanın da bulunduğunu belirtti.

Hakkari'de gençlerin sportif ve sosyal faaliyetlerde bulunabilecekleri fazla alan olmadığını anlatan Güldal, şunları kaydetti:

'Gençlik ve Spor Bakanlığının Hakkari'ye yönelik büyük projeleri var. Şu an 10 bin kişilik şehir stadyumunun altyapısı hazırlandı, proje aşamasında. İnşallah onun da mayıs veya haziran ayında ihalesi yapılacak. Yüksekova ilçemizde güzel bir spor kompleksi planlanıyor, şu an proje aşamasında. Yüksekova'da biten çok amaçlı gençlik merkezimiz var. Çukurca ilçesinde çok amaçlı gençlik merkezimiz bitme aşamasında. Sayın Bakanımız Hakkari'ye geldiğinde kayak merkezimiz için 15 milyon lira değerindeki telesiyej sözünü de aldık. Yazın bu yatırımımızı da inşallah gerçekleştireceğiz. Bakanlığımızın Hakkari'ye devasa yatırımları var. Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a Hakkari adına teşekkür ediyorum.'

Kaynak: AA