Gökçek'ten Ankara Büyükşehir Belediyesine Yapılan Saldırıya İlişkin Açıklama

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir Belediyesinin Hipodrom’da bulunan binasına dün gece kimliği belirsiz kişilerce araç içinden ateş açılması ile ilgili, “Bir sarhoşun atışı mıdır, yoksa bir teröristin atışı mıdır, polisin çalışmasıyla inşallah ortaya çıkacaktır” dedi.

Gökçek'ten Ankara Büyükşehir Belediyesine Yapılan Saldırıya İlişkin Açıklama
Twitter hesabından Fen İşleri Daire Başkanlığı, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığının bulunduğu katlara isabet eden kurşunların yol açtığı hasarın görüntülerini paylaşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Dün gece bir araçtan belediye binamızın 3, 11 ve 16. katlarına isabet eden 3 el atış yapılmıştır. Belediye binası o anda boş olup, herhangi bir yaralı yoktur. Bir sarhoşun atışı mıdır, yoksa bir teröristin atışı mıdır, polisin çalışmasıyla inşallah ortaya çıkacaktır” mesajını paylaştı.

Kurşun sıkanlara da seslenen Gökçek, “Amaç, göz korkutmaksa, boş binaya gece kurşun sıkmak korkaklığın ta kendisidir. Hak bildiğimizden bir adım geri dönen namerttir” açıklamasını yaptı.

“İrfan Değirmenci’ye geçmiş olsun”

Sunucu ve Gazeteci İrfan Değirmenci’nin evinin kurşunlanmasını da değerlendiren Gökçek, “İrfan Değirmenci’nin de evi kurşunlanmış. Muhtemelen her iki yere kurşun sıktıran aynı ellerdir. Yani Türkiye’yi karıştırmak isteyenler. Türkiye, Batı’nın ve FETÖ’nün talimatlarıyla oynanan bu oyunlara düşmeyecektir. İrfan Değirmenci’ye geçmiş olsun diyorum. Fikren taban tabana zıt olsak da teröre karşı ortak tavır almak boyun borcumuzdur” dedi.

Kaynak: İHA