Kütahyalı Öğrenciler Almanya'da Staj Yapıyor

Kütahya Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından 2016 yılında Ulusal Ajans’a sunulan ve hibe kullanmaya hak kazanan “Turizm Alanında Öğrenci Becerilerin Geliştirilmesi” başlıklı Erasmus+ projesi uygulama süreci başladı.

Kütahyalı Öğrenciler Almanya'da Staj Yapıyor
Proje kapsamında üç haftalık staj faaliyeti için Almanya’da bulunan öğrencilerin yiyecek içecek hizmetleri ile konaklama ve seyahat hizmetleri alanlarında mesleki eğitim faaliyetlerine başladıkları, mesleki eğitim faaliyetlerinin yanı sıra kültürel etkinliklere katılan öğrencilerin Avrupa’yı yakından tanıma imkânına kavuştukları bildirildi.

Proje katılımcısı öğrenciler; Avrupa’da staj yapıyor olmanın kendilerini mesleki ve yabancı dil konusunda geliştirme imkânı sağladığını belirterek, ilerde Avrupa’daki otel ve restoranlarda çalışmayı hedeflediklerini ifade ettiler.

Öğrencilerin boş vakitlerinde Avrupa’yı tanımaya yönelik kültürel gezi faaliyetleri de gerçekleştirdiklerini belirten yetkililer, Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği kapsamında yürütülen projenin Avrupa birliği tarafından sağlanan hibe ile finanse edildiğini söylediler.(EFE)
Kaynak: İHA