CHP'den Halk Oylamasına İtiraz

CHP'li bir grup İl Seçim Kurulu'na başvurarak, anayasa değişikliği halk oylamasında kullanılan mühürsüz zarfların ve oy pusulalarının geçersiz sayılmasını ve halk oylamasının iptalini istedi.

CHP'li bir grup, anayasa değişikliği halk oylamasında kullanılan mühürsüz zarfların ve oy pusulalarının geçersiz sayılarak, halk oylamasının iptali için İl Seçim Kurulu'na itirazda bulundu.

CHP'lilerin de aralarında bulunduğu 'hayır cephesi'nde yer alan bir grup, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde toplanarak, üzerinde 'Seçim Kanunu'nun 98. maddesi: Üzerinde ilçe seçim kurulu ve sandık kurulu mührü olmayan zarflar geçersizdir.' yazılı pankart açtı.

Burada açıklama yapan CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Kenan Otlu, sandıkta 'hayır' çıktığını savunarak, mühürsüz zarfların kabul edilmemesi gerektiğini söyledi.

Kendi bastıkları mühürsüz ve 'hayır'a basılı mühürsüz oy pusulalarını gösteren Otlu, 'Bizim gözümüzde YSK hangi kararı verirse versin o mühürsüz oy pusulasıyla bu mühürsüz oy pusulası arasında hiçbir fark yoktur. Sandıktan 'hayır' çıkmıştır. 'Hayır' her türlü baskıya rağmen kazanmıştır. YSK da bu seçimin meşruluğuna gölge düşürmüştür.' dedi.

Otlu, dünden itibaren ilçelerde dilekçeler oluşturulduğunu, itirazların ilçelerde yapıldığını ifade ederek, bugün de adliyedeki İl Seçim Kurulu'na itiraz dilekçelerini vereceklerini kaydetti.

Açıklamanın ardından grup, adliyeye sloganlar atarak girdi. İzmir Marşı okuyan gruptakileri adliyenin güvenlik elemanları slogan atmamaları ve marş söylememeleri konusunda uyardı. Çevik Kuvvet ekiplerinin güvenlik önlemi almasının ardından gruptakiler İl Seçim Kurulu'na çıkarak, itiraz dilekçelerini sundu.

Dilekçede, YSK'nın mühürsüz oy pusulaları ve tercih mührü yerine 'evet' mührünün basıldığı oy pusulalarının geçerli sayılacağına ilişkin kararının kaldırılması, halk oylamasının iptal edilerek yenilenmesi istendi.

Kaynak: AA