Rekabetçi Sektörler Programı Teklif Çağrısı

Bitlis'te Rekabetçi Sektörler Programı'nın yeni dönem teklif çağrılarının başladığı bildirildi.

Bitlis Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Abdullah Akay, yaptığı açıklamada, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca uygulanan, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin eş finansmanıyla gerçekleştirilen Rekabetçi Sektörler Programı yeni dönem çağrılarının 6 Nisan'da başladığını belirtti.

Bu programın bölge ve ülke için bir fırsat olduğunu bildiren Akay, şunları kaydetti:

'Rekabetçi Sektörler Programı, bölgesel ve ülkesel çapta rekabet etme gücünü tüm kesimlere sunuyor. Bu fırsatların ilgili kesimler tarafından değerlendirilmesi gerekiyor. Bu programlar ve desteklerle bölgesel ve ülkesel rekabet etme gücünün arttırılması hedeflenmektedir. Ülkemizin 81 ilini kapsayan imalat sanayinde, dönüşüm, hizmetler ve yaratıcı endüstriler, Ar-Ge ve yenilikçilik, teknoloji transferi ve ticarileşmesine yönelik projelerde 405 milyon avro kaynak oluşturularak, sanayi ve üretimde verimliliğin arttırılarak cari açığın azaltılması hedeflenmektedir.'

Akay, 2026 yılı sonuna kadar sürecek yeni dönem desteklerine valilik, belediye, il özel idaresi, kalkınma ajansı, üniversite, oda ve borsalar, sanayi ve teknolojiyle ilgili dernek, vakıf, organize sanayi bölgeleri ile küçük sanayi siteleri gibi kuruluşların başvuruda bulunabileceğini ifade etti.

Kaynak: AA