Nusaybin'de Panel

İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Nusaybin Belediyesi, çocuk ve ebeveyn arası iletişim üzerine panel düzenledi.Gülşilav Kadın Eğitim, Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi'nde düzenlenen panele, Nusaybin Toplum ve Sağlık Merkezi'nden psikolog Enis Sert ile hemşire Şengül Akçe konuşmacı olarak katıldı.

Piskolog Sert, çocukla ebeveyn arasındaki iletişimin önemine dikkat çekerek, bunun sağlıklı iletişimin temel özelliği olduğunu söyledi.

Çocukla ebeveyn arasında ilk izleminin, iletişimin devamını belirlediğini ifade eden Sert, 'Çocuğunuz akşam eve geldiğinde ilk izleniminizle ilk mesajı veriyorsunuz. 'Nerede kaldın? Saatin farkında mısınız?' diye kapıyı açıyorsanız başka bir iletişim, 'Hoş geldin yavrum' diye kapıyı açıyorsanız aranızda başka bir iletişim başlar. Onun için ebeveyn çocuk ilişkilerinde iletişimi en temel özelliğinin ilk izlenim, ilk an olduğunu unutmamanız gerekir.' diye konuştu.

Akçe'de bir ailede iletişim bağı kurulmasında anne ve babaların büyük rol oynadığını, çocukların hem aile içinde hem de sosyal ortamlarda bireyler arası iletişiminin günümüzde büyük yer edindiğini belirtti.

Panel, soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

Kaynak: AA