Hakkari'de sel ve heyelan yolları kapattı!

Hakkari'de dünden itibaren etkili olan sağanak yağmurdan, Hakkari-Çukurca ve Hakkari-Van Karayollarının 5 ayrı noktasında heyelan meydana geldi.

Hakkari'de sel ve heyelan yolları kapattı!
Sel, Şemdinli İlçesi'nde köprülere zarar verdi. Heyelan ve sel sularından dolayı kapanan yolların açılması için Karayolları ve İl Özel İdaresine bağlı ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

Hakkari'de etkili olan sağanak yağmur, heyelana neden oldu. Sabah saatlerinde Hakkari-Çukurca karayolunun çöplük mevkii ile Taşbaşı ve Gelincik mezralarının bulunduğu karayolu ve köy yollarında heyelan meydana geldi. Heyelanla birlikte çevredeki köylerde yaşayanlar endişeye kapılırken, kapanan yollar ise Karayolları ve İl Özel İdaresine bağlı ekipler tarafından açılmaya çalışılıyor.

Hakkari-Van Karayolunun 20'nci kilometresindeki Çanaklı Köyünde ise yağmur ve oluşan sel, köyün içinden geçen derenin taşmasına neden oldu. Köylüler, evlerini zarar görmemesi için büyük çaba gösterdi.

Bu arada Yüksekova İlçesine bağlı Güçlü Köyün'de Hacı Habib Öner'e ait iki katlı ev de sel sularının içinde kaldı. Öner, evinin yanında geçen yolun kenarına duvar örülmesi için Karayolları'na başvurduğunu, ancak şu ana kadar hiç bir önlemin alınmadığını ileri sürdü. Hakkari'nin Sümbül Mahallesindeki Tekser konutlarındaki bir apartmanın bodrum katı da sular altında kaldı.

Hakkari'de sel ve heyelan yolları kapattı!

KÖPRÜLERE ZARAR VERDİ

Bölgede dünden beri etkili olan sağnak yağmur, Şemdinli İlçesi'nde de hayatı olumsuz etkiledi. Sel suları ilçenin Irak sınırında bulunan Derecik Beldesi ile İran sınırında bulunan Tekelli bölgesindeki yolların ulaşıma kapanmasına neden oldu. Aşırı yağış sonrası oluşan sel sularının Derecik Beldesi'ne ulaşımını sağlayan Boğazköy Köprüsü ile Tekeli, Alan, Yukarı ve Aşağı Kayalar köyü ile birçok mezranın ulaşımını sağlayan Hazne Köprüsü selden zarar gördü.

ÖĞRENCİLER OKULA GİDEMEDİ

Sel suları Tekeli köyü yolu üzerinde bulunan Öztürk Balık Tesisleri, Şemdinli - Derecik yolunun polis kontrol noktasında bulunan mobese direğine de zarar verdi. Etkili olan yağıştan dolayı ilçedeki bazı evler de sel suları altında kaldı. İlçenin Ortaklar, Boğazköy, Tekelli, Tütünlü ile birçok mezrada eğitim veren okullarda öğretmen ve öğrencilerin kapanan yollardan dolayı okula gidemedikleri kaydedildi.

Yetkililer, bölgede etkili olan sağnak yağışın ardından ekiplerin sefer olduğunu, kapanan yolların ulışama açılması için karayoları ve il özel idaresi ekiplerinin yoğun bir çalışma yürüttüğünü söyledi.

Hakkari'de sel ve heyelan yolları kapattı!

YÜKSEKOVA'DA EVLER VE İŞYERLERİ SULAR ALTINDA KALDI, EĞİTİME ARA VERİLDİ

Hakkari ve çevresinde etkili olan yağmur Yüksekova'da da hayatı olumsuz yönde etkiledi. Dünden beri etkili olan sağanak yağışlar nedeniyle bir çok ev ve işyeri sular altında kaldı. Yeşildere, Esenyurt, Yenimahalle ve Cumhuriyet Mahalleri'nde düz ve çukur alanlar adeta göle dünüştü. Derinliği yer yer metreyi bulan su birikintileri yüzünden bir çok ev sular altında kaldı. Eşyaları sular altında kalan vatandaşlar yetkililerden yardım isterken, çocuklarını sırtlarına alarak su birikintilerinden geçiren bazı Yüksekovalılar da yakınlarının yanına yerleşti.

Yüksekova İlçe merkezinde sağanak yağışın devam etmesi nedeniyle, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime, öğleden sonra ara verildi.

Halen yağışın devam ettiği ilçede bazı işyerleri de sular altında kaldı. En büyük zararı da Esenyurt Mahallesi'nde bulunan bir alış veriş merkezi gördü. Alış veriş merkezinin bodrum katı sular altında kalınca, tonlarca gıda maddesi zarar gördü. Alışveriş merkezi sahibi Orhan Aydın, zararlarının yaklaşık 1 milyon lira olduğunu söyledi. Yaklaşık 50 kişi çalıştırdıklarını anlatan Aydın, bu duruma belediyeye ait su kanalının neden olduğunu ileri sürdü. Yağmur sonrası kanalın tıkandığını, buradan taşan suların da işyerlerine girdiğini belirtti. İşyeri sahibi Aydın, yaşadıkları zararı karşılayacak imkanlarını olmadığını belirterek yetkililerden destek istedi.

Hakkari'de sel ve heyelan yolları kapattı!

Kaynak: İHA